Vozio se autom pijan u Remetincu i naletio na 33-godišnjeg pješaka Foto: Ilustracija

Vozio se autom pijan u Remetincu i naletio na 33-godišnjeg pješaka

| 16.11.2020. u 13:44h | Objavljeno u Crna kronika

U prometnoj nesreći koja se dogodila u nedjelju, 15. studenog oko 1.20 sati u Remetincu, ozlijeđena je jedna osoba. Muškarac starosti 28 godina upravljao je osobnim vozilom pod utjecajem alkohola od 1.45 g/kg. Zbog neprilagođene brzine stanju i uvjetima na kolniku, prednjim je dijelom vozila naletio na 33-godišnjeg pješaka koji se kretao iz suprotnog smjera, hodajući pritom sredinom kolnika. Pješak je uslijed udara ozlijeđen te mu je medicinska pomoć pružena u Općoj bolnici Varaždin.

Jučer, 15. studenog oko 18 sati u Ludbreškoj ulici u Hrženici, dogodila se prometna nesreća s ozlijeđenim osobama. Muškarac starosti 30 godina upravljao je osobnim vozilom pod utjecajem alkohola od 1.96 g/kg iz smjera Hrastovljana u smjeru Svetog Đurđa. Dolaskom u desni oštri zavoj, zbog nekretanja sredinom obilježene prometne trake, sišao je vozilom s kolnika na zelenu površinu uz rub kolnika i prednjom stranom vozila udario u betonsku ogradu. Pritom je ozlijeđen te mu je medicinska pomoć pružena na mjestu događaja, nakon čega je prevezen u Opću bolnicu Koprivnica. Na mjestu događaja pregledano je i dvoje djece u dobi od 4 godine, koja su se prevozila na stražnjem sjedištu u auto sjedalicama te je jedno dijete nakon pregleda na mjestu događaja također prevezeno u spomenutu Bolnicu.

Muškarac starosti 43 godine ozlijeđen je u prometnoj nesreći koja se dogodila jučer, 15. studenog oko 20.30 sati u Varaždinskoj ulici u Kućan Marofu. On je upravljao osobnim vozilom pod utjecajem alkohola od 1.38 g/kg iz smjera Zbelave u smjeru Varaždina. Tijekom vožnje nije bio vezan sigurnosnim pojasom te je koristio mobitel. U jednom je trenutku zbog nekretanja sredinom obilježene prometne trake, desnim kotačima vozila udario u betonski rubni kamen, nakon čega je izgubio nadzor nad upravljačem i nastavio se nekontrolirano kretati vozilom po kolniku. Pritom je sišao van kolnika udesno i prednjim lijevim dijelom vozila udario u dvorišnu ogradu. Medicinska mu je pomoć pružena u Općoj bolnici Varaždin, a njegove će se ozljede okvalificirati naknadno.

Tijekom proteklog vikenda na prometnicama Varaždinske županije, dogodilo se ukupno 7 prometnih nesreća i to 3 prometne nesreće s ozlijeđenim osobama i 4 prometne nesreće s materijalnom štetom.
U sklopu dana „Martinja“, proteklog je vikenda na području Policijske uprave varaždinske proveden pojačani nadzor vozila i vozača u prometu.

Za vrijeme pojačanog nadzora ukupno su utvrđena 102 prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama i to: 21 prekršaj vožnje pod utjecajem alkohola, 34 prekršaja vožnje nepropisnom brzinom, 5 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, 5 prekršaja nepropisne uporabe mobitela te 37 ostalih prekršaja.

Najviša utvrđena nepropisna brzina iznosila je 119 km/h, dok je najveća koncentracija alkohola od 2.59 g/kg utvrđena kod vozača bicikla starosti 29 godina. Isti je zatečen dana 13.11.2020. godine u 20.34 sati u Sračincu.

Svi vozači zatečeni u vožnji pod utjecajem alkohola su isključeni iz prometa.

Označeno u