Vozio pod utjecajem droge i bez vozačke, prijeti mu ukupno 40.000 kuna kazne i zatvor Foto: VV arhiva / ilustracija

Vozio pod utjecajem droge i bez vozačke, prijeti mu ukupno 40.000 kuna kazne i zatvor

Varaždinske vijesti | 10.1.2022. u 11:35h | Objavljeno u Crna kronika

U nedjelju, 9. siječnja u 1.15 sati u Selniku, policijski službenici Policijske postaje Ludbreg zaustavili su vozača osobnog vozila kojim je upravljao mladić starosti 22 godine.

- Prilikom postupanja dragovoljno je policijskim službenicima predao prozirnu PVC vrećicu sa sadržajem zelene biljne materije za koju je utvrđeno da se radi o 0,8 grama droge marihuane. Nadzorom je vozač testiran na droge, a tom je prilikom dobivena pozitivna reakcija na THC. Također je utvrđeno da je upravljao vozilom dok mu je vozačka dozvola oduzeta zbog neobavljanja izvanrednog liječničkog pregleda - naveli su iz PU varaždinske.

Mladić je priveden u prostorije Policijske postaje Ludbreg te je nakon kriminalističkog istraživanja protiv okrivljenog podnijet optužni prijedlog zbog prekršaja iz Zakona o suzbijanju zlouporabe droga, kojim mu prijeti novčana kazna do 20.000 kuna i kazna zatvora do 60 dana.

Zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, protiv okrivljenog podnijet je prekršajni nalog, kojim je predviđena novčana kazna do 20.000 kuna, 60 dana zatvora i 12 prekršajnih negativnih bodova.