Vozio pijan i drogiran, kod suvozača pronašli vrećicu s marihuanom Foto: VV arhiva / ilustracija

Vozio pijan i drogiran, kod suvozača pronašli vrećicu s marihuanom

Varaždinske vijesti | 22.5.2023. u 15:41h | Objavljeno u Crna kronika

U nedjelju, 21. svibnja oko 07.00 sati u Ulici Miroslava Krleže u Varaždinu u kontroli prometa zaustavljen je osobni automobil kojim je pod utjecajem alkohola od 0,72 promila upravljao 22-godišnjak.

- Izvršenim preliminarnim testiranjem na opojna sredstva isti je bio pozitivan na opojna sredstva drogu, zbog čega mu je bilo određeno vađenje krvi i urina radi analize, što je isti odbio. Kako je postojala opravdana bojazan da će nastaviti s činjenjem prekršaja, priveden je u PP Varaždin i smješten u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja opojnog sredstva. Protiv istog je podnesen prekršajni nalog - priopćili su iz policije.

- U vozilu se u svojstvu suvozača nalazio 30-godišnjak koji je policijskim službenicima dragovoljno predao PVC vrećicu u kojoj se nalazila zelena biljna materija nalik na drogu marihuanu mase 0.4 grama i jednu ručnu izrađenu cigaretu, ukupne mase 0.6 grama s mješavinom duhana i zelene biljne materije nalik na drogu marihuanu. 30-godišnjak je priveden u PP Varaždin. Protiv istog je podnesen optužni prijedlog - dodali su iz PU varaždinske.

U nedjelju, 21. svibnja oko 07.30 sati u mjestu Hrženica, u kontroli prometa zaustavljen je osobni automobil kojim upravljao 38-godišnjak.

- On je policijskim službenicima dragovoljno predao bijelu praškastu materiju nalik na drogu amfetamin ukupne težine od 0.50 grama. Odbio je testiranje na prisutnost droga u organizmu, te je isključen iz prometa. Protiv 38-godišnjaka podnesen je optužni prijedlog - izvijestili su iz policije.