Preminuo pješak, kojeg je još u petak udarila vozačica i - ostavila

vv / pu v | 13.10.2024. u 15:21h | Objavljeno u Crna kronika

Od posljedica prometne nesreće koja se dogodila u petak, 11. listopada oko 22.55 sati u Varaždinskoj ulici u Sračincu, preminuo je 48-godišnji muškarac.

Prometna nesreća dogodila se na način što se pješak kretao južnim nogostupom Varaždinske ulice te na mjestu gdje nema obilježenog pješačkog prijelaza započeo prelaziti kolnik, a da se nije uvjerio da to može učiniti na siguran način. U tom je trenutku na njega naletjelo osobno vozilo kojim je iz smjera Varaždina u smjeru Majerja, upravljala 34-godišnjakinja. Pješak je uslijed udara odbačen na južnu prometnu traku, pri čemu je ozlijeđen. Medicinska mu je pomoć pružena u Općoj bolnici Varaždin, gdje je danas, 13. listopada, preminuo od posljedica zadobivenih ozljeda.

Nakon prouzročene prometne nesreće, vozačica je napustila mjesto događaja, a da o prometnoj nesreći nije obavijestila policiju ni zdravstvenu ustanovu, niti pružila pomoć ozlijeđenoj osobi. Istu su naknadno pronašli policijski službenici na adresi stanovanja. Također je utvrđeno da je vozilom upravljala u vrijeme kad joj je vozačka dozvola ukinuta rješenjem Policijske uprave varaždinske do 15. svibnja 2026. godine.

Ista je uhićena te po dovršenom kriminalističkom istraživanju uz kaznenu prijavu za kazneno djelo Nepružanje pomoći, predana pritvorskom nadzorniku Policijske uprave varaždinske.

Današnjeg je dana dovedena na Općinsko državno odvjetništvo u Varaždinu i istražnoj sutkinji Županijskog suda u Varaždinu, koja joj odredila istražni zatvor.