Višestruki prekršitelj opet vozio - uhićen je i oduzeto mu vozilo Foto: Pexels/ilustracija

Višestruki prekršitelj opet vozio - uhićen je i oduzeto mu vozilo

Varaždinske vijesti | 16.9.2024. u 17:30h | Objavljeno u Crna kronika

Tijekom proteklog vikenda varaždinska je policija provela pojačani nadzor prometa.

Za vrijeme pojačanog nadzora ukupno je utvrđeno 14 prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola, 28 prekršaja vožnje nepropisnom brzinom, 44 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, 8 prekršaja nepropisnog korištenja mobitela, 2 prekršaja upravljanja prije stjecanja prava, 1 prekršaj upravljanja u vrijeme zabrane, 1 prekršaj upravljanja neregistriranim vozilom i 33 ostala prekršaja, odnosno sveukupno je utvrđen 131 prekršaj iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

- Najviša koncentracija alkohola od 2.39 promila alkohola u organizmu utvrđena je kod vozača osobnog automobila, dok najviša utvrđena nepropisna brzina iznosi 96 km/h. Svi vozači zatečeni u vožnji pod utjecajem alkohola su isključeni iz prometa, a jedan vozač je uhićen radi dovođenja na Prekršajni odjel Općinskog suda u Varaždinu - izvijestili su iz policije.

- U petak, 13. rujna oko 9 sati, u Cvjetnoj ulici u Svetom Đurđu, policijski službenici zaustavili su osobni automobil kojim je upravljao 51-godišnjak prije stjecanja prava na upravljanje. S obzirom da je navedeni višestruki počinitelj prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, uhićen je i priveden u Policijsku postaju Ludbreg. Od istog je privremeno oduzeto vozilo kojim je upravljao. Doveden je sutkinji Prekršajnog odjela Općinskog suda u Varaždinu koja mu je odredila zadržavanje od 3 dana - priopćili su iz PU varaždinske.