Višestruki počinitelj vozio bez dozvole i pod utjecajem alkohola

Varaždinske vijesti | 20.5.2019. u 21:13h | Objavljeno u Crna kronika

Tijekom proteklog vikenda na prometnicama Varaždinske županije dogodilo se ukupno 6 prometnih nesreća i to 1 prometna nesreća s ozlijeđenom osobom i 5 prometnih nesreća s materijalnom štetom.

U nedjelju, 19. svibnja, u 4.30 sati u Zagrebačkoj ulici u Varaždinu, policijski službenici Postaje prometne policije Varaždin zaustavili su osobno vozilo kojim je pod utjecajem alkohola, u koncentraciji od 1,96 g/kg, upravljao mladić starosti 26 godina. Provjerom je utvrđeno da upravlja vozilom prije stjecanja prava na upravljanje, te da je višestruki počinitelj za navedene prekršaje. Osumnjičeni je uhićen i uz Optužni prijedlog priveden na Prekršajni odjel Općinskog suda u Varaždinu, te je nakon saslušanja od strane sutkinje pušten na slobodu.

Policijski službenici Policijske postaje Novi Marof, zaustavili su u subotu, 18. svibnja u 6.40 sati osobno vozilo u mjestu Paka, kojim je upravljao 20-godišnjak. Provjerom je utvrđeno da navedeni upravlja vozilom pod utjecajem alkohola u koncentraciji od 2.25 g/kg i za vrijeme kad mu je izrečena zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima B kategorije. Zbog sumnje da će nastaviti s činjenjem prekršaja, isti je doveden u Policijsku postaju Novi Marof, te smješten u posebnu prostoriju za zadržavanje do prestanka djelovanja alkohola.

U nedjelju, 19. svibnja oko 00.23 sati u Ludbregu na državnoj cesti D-2 ispred jednog trgovačkog centra dogodila se prometna nesreća s materijalnom štetom. Očevidom je utvrđeno, kako je vozilom pod utjecaje alkohola u koncentraciji od 2.12 g/kg i prije prava stjecanja na upravljanje upravljao 36-godišnjak. Upravljao je vozilom iz smjera Varaždina u smjeru Koprivnice. Brzinu vozila nije prilagodio stanju i uvjetima na kolniku, te je u koćenju prije ulaska u kružni tok prednjim djelom vozila udario u prometni znak, te se zaustavio u kružnom toku. Ozljede nije zadobio, već je nastupila materijalna šteta.