VIKEND REKORDER Vozio pod zabranom, uhvatili ga pa napuhao 2.87 promila Foto: unsplash/ilustracija

VIKEND REKORDER Vozio pod zabranom, uhvatili ga pa napuhao 2.87 promila

vv | 11.7.2022. u 11:47h | Objavljeno u Crna kronika

Tijekom proteklog vikenda na prometnicama Varaždinske županije, dogodilo se 11 prometnih nesreća i to sedam s ozlijeđenim osobama i četiri prometne nesreće s materijalnom štetom.

U tom je vremenu proveden pojačani nadzor prometa, kojom prilikom je utvrđeno ukupno 146 prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama i to: 23 prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola, 36 prekršaja vožnje nepropisnom brzinom, 35 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, 8 prekršaja nepropisne uporabe mobitela, 3 prekršaj upravljanja prije stjecanja prava te 41 ostalih prekršaja.

Najviša utvrđena koncentracija alkohola iznosi 2.87 g/kg alkohola u organizmu, dok najviša utvrđena nepropisna brzina iznosi 144 km/h.

Svi vozači zatečeni u vožnji pod utjecajem alkohola su isključeni iz prometa, dok je jedan vozač smješten u posebnu prostoriju za zadržavanje do prestanka djelovanja opojnog sredstva.

U nedjelju, 10. srpnja u 1.20 sati u Varaždinskoj ulici u Radovanu, policijski službenici Policijske postaje Ivanec zaustavili su osobno vozilo kojim je pod utjecajem alkohola od 2.87 g/kg upravljao 36-godišnjak. Također je utvrđeno da vozilom upravlja za vrijeme dok mu je na snazi mjera opreza zabrane upravljanja vozilom bilo koje kategorije. Zbog sumnje da će nastaviti s činjenjem prekršaja, isti je priveden u Policijsku postaju i smješten u posebnu prostoriju za zadržavanje do prestanka djelovanja alkohola.