Vikend rekorder upravljao automobilom s 2.58 promila

Varaždinske vijesti | 2.10.2023. u 19:40h | Objavljeno u Crna kronika

Tijekom proteklog vikenda na prometnicama Varaždinske županije, dogodilo se 12 prometnih nesreća i to 5 prometnih nesreće s ozlijeđenim osobama i 7 prometnih nesreća s materijalnom štetom.

Za vrijeme pojačanog nadzora ukupno je utvrđeno 25 prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola, 45 prekršaja vožnje nepropisnom brzinom, 33 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, 10 prekršaja nepropisne uporabe mobitela, te 80 ostalih prekršaja, odnosno sveukupno je utvrđen 201 prekršaj iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Najviša utvrđena koncentracija alkohola od 2.58 promila alkohola u organizmu utvrđena je kod vozača osobnog automobila, dok najviša utvrđena nepropisna brzina iznosi 98 km/h.

Svi vozači zatečeni u vožnji pod utjecajem alkohola su isključeni iz prometa, a 1 vozač je zadržan u posebnoj prostoriji do prestanka djelovanja opojnog sredstva te je jedna vozačica uhićena te će biti dovedena na nadležni Općinski sud u Varaždinu.

U nedjelju, 1. listopada oko 20.20 sati kod Dravskog nasipa u Varaždinu, u kontroli prometa zaustavljen je teretni automobil kojim je upravljao 68-godišnjak pod utjecajem alkohola od 1.24 promila i prije stjecanja prava na upravljanje.

Kako je postojala opravdana bojazan da će nastaviti s činjenjem prekršaja priveden je u PP Varaždin i smješten u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja opojnog sredstva.

U nedjelju, 1. listopada oko 22.15 sati u mjestu Greda, u kontroli prometa zaustavljen je osobni automobil kojim je prije stjecanja prava na upravljanje motornim vozilima upravljala 23-godišnjakinja.

S obzirom da je ista višestruki počinitelj prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, uhićena je i privedena u Policijsku postaju Ivanec te će biti dovedena na Prekršajni odjel Općinskog suda u Varaždinu.

Također je od iste privremeno oduzeto vozilo kojim je upravljala.