Vikala, galamila te pogrdnim riječima i psovkama vrijeđala i psovala supruga Foto: ilustracija

Vikala, galamila te pogrdnim riječima i psovkama vrijeđala i psovala supruga

| 28.9.2020. u 14:54h | Objavljeno u Crna kronika
Ljekarne VŽŽ

Zbog ponovljenog nasilničkog ponašanja prema suprugu, prekršajni odjel varaždinskog Općinskog suda izrekao je umirovljenici B. D. (1958.) kaznu zatvoru u trajanju od deset dana, a budući da je bila zadržana 15 dana od trenutka uhićenja od strane policijskih službenika PP Varaždin, što joj se uračunava u kaznu, od izrečene kazne zatvora neće ništa izdržati.

Sve zbog 200 kn?

Unatoč tome što je u zadnje tri godine već pravomoćno prekršajno kažnjavana radi prekršaja iz Zakona o zaštiti od nasilja u obitelji, i to početkom ove godine, okrivljena se ipak 9. kolovoza oko 19 sati u obiteljskom stanu u Varaždinu ponovno nasilnički ponašala u obitelji. Pod utjecajem alkohola, čija količina nije utvrđena jer je alkotest odbila, okrivljena je vikala, galamila te pogrdnim riječima i psovkama “j... ti bog mater, izbacit ču te van” vrijeđala i psovala svojega supruga A.D. (1953.), što je kod njega izazvalo povredu dostojanstva i osjećaj uznemirenosti.

Okrivljena, uhićena od strane policijskih službenika, navela je da su navodi optužnog prijedloga djelomično točni, ali da postoji niz olakotnih okolnosti. Tako je navela da je sa suprugom u braku više od 35 godina i da su roditelji djeteta, koja ne živi sa njima u gradskom stanu, a da je za trajanje braka suprug u jednom trenutku napustio bračnu zajednicu na oko pet godina te je živio kao podstanar, a onda se ponovno vratio u stan.

Na dan incidenta, kako je dodala, suprug joj je u jutarnjim satima kupio dvije boce piva, tzv. „bambuče“, od po dvije litre, što je ona gotovo sve popila tijekom dana, iako joj je u kolovozu izrečena mjera liječenja od ovisnosti o alkoholu.

Više pročitajte u novom broju Varaždinskih vijesti...

Označeno u