VIDEO Smiljana Srnec proglašena krivom za ubojstvo sestre Jasmine Dominić Foto: HRT

VIDEO Smiljana Srnec proglašena krivom za ubojstvo sestre Jasmine Dominić

| 30.6.2020. u 15:00h | Objavljeno u Crna kronika

Godinu i pol dana, nakon što je okriveno tijelo Jasmine Dominić u škrinji doma obitelji Dominić i nakon osam mjeseci sudskog postupka na Općinskom sudu u Varaždinu, glavni sudac u postupku Tomislav Brđanović je proglasio optuženu Smiljanu Srnec krivom za ubojstvo svoje sestre te ju osudio na 15 godina zatvora.

U svojoj odluci obrazložio je da je optužba dokazala da je jedino Smiljana Srnec imala i motiv i priliku da ubije svoju sestru, da fizički dokazi pronađeni u škrinji upućuju samo na Smiljanu Srnec te da svi ostali indicijski dokazi kao i iskazi svjedoka također upućuju da je imala loše odnose sa sestrom, često na rubu fizičkog obračuna te je već prethodno odslužila uvjetnu kaznu izdavanja lažnog iskaza.

Odbacili su gotovo sve tvrdnje obrane od navodnih implikacija da se petljalo s fizičkim dokazima, nedorečenu optužbu da je za ubojstvo kriv netko drugi iz obitelji, s posebnim naglaskom na sada preminulog oca te da su iskazi svjedoka koji su tvrdili da su zadnji puta vidjeli Jasminu tijekom ljeta 2000. godine neutemeljeni te tvrdnje da je nestala Jasmina bila u kontaktu s poznanicima još 2003. godine.

Opširnije u tjedniku Varaždinskih vijesti...