VIDEO: Međimurska policija intervenirala zbog glasne glazbe pa ih napali kamenjem Foto: VV arhiva / ilustracija; Video: Želim normalan život/FB

VIDEO: Međimurska policija intervenirala zbog glasne glazbe pa ih napali kamenjem

Varaždinske vijesti | 13.8.2019. u 08:26h | Objavljeno u Crna kronika

Nakon što su u subotu 10. kolovoza međimurski policajci napadnuti prilikom intervencije u romskom naselju Sitnicama, društvenim mrežama počeli su kružiti i video zapisi tog incidenta.

Prema izvješću Policijske uprave međimurske, 10. kolovoza oko 15.45 sati, u Ulici Sitnice u Murskom Središću policijski službenici postupali su po dojavi građana o narušavanju javnog reda i mira, i to glasnim reproduciranjem glazbe.

- Dolaskom na mjesto dojave čula se glazba koju je putem muzičke linije glasno reproducirao 31-godišnjak. Na naredbu policijskih službenika da utiša glazbu, muškarac je pogrdnim riječima vrijeđao policijske službenike koji su uporabili sredstva prisile. Potom su do njih došli 18-godišnjak i 37-godišnjakinja koji su fizički nasrnuli na policijske službenike, dok ih je 22-godišnjak vrijeđao pogrdnim riječima, a 53-godišnjak prijetio nasilnim radnjama. Nad njima su također uporabljena sredstva prisile - priopćila je međimurska policija.

Prilikom intervencije i privođenja uhićenih osoba do službenog vozila, oko policijskih službenika se okupila veća skupina građana koji su glasno negodovali te je više osoba gađalo policijske službenike kamenjem, te je tom prilikom jedan kamen pogodio policijskog službenika.

Alkotestiranjem je utvrđeno da su svi uhićeni bili pod utjecajem alkohola.

Liječničkim pregledom utvrđeno je da su policijski službenik te 18-godišnjak i 22-godišnjak lakše ozlijeđeni. Kriminalistička istraživanja se nastavljaju.

Označeno u
Video sadržaj