Varaždinska i međimurska policija provode akciju "Alkohol" Foto: PU međimurska/ilustracija

Varaždinska i međimurska policija provode akciju "Alkohol"

vv | 13.1.2023. u 19:49h | Objavljeno u Crna kronika

Akciju "Alkohol" provodit će PU varaždinska i PU međimurska

Policijski službenici Policijske uprave varaždinske od subote do nedjelje, 14. i 15. siječnja od 20 do 4 sata provodit će akciju "Alkohol".

Akcija će se provoditi na cijelom području policijske uprave, ovisno o mjestima i vremenu prometnih nesreća, prvenstveno onih s najtežim posljedicama, a kontrola prekršaja vršit će se na mjestima gdje je zabilježeno učestalo činjenje istih.

U subotu, 14. siječnja od 16 do 24 sata policijski službenici u sastavu mobilnog tima Policijske uprave međimurske u suradnji s policijskim službenicima Policijske uprave varaždinske, provest će aktivnosti iz akcije "Alkohol".

Glavnina aktivnosti bit će usmjerena na suzbijanje prekršaja upravljanja vozilima pod utjecajem alkohola. Ujedno, tijekom akcije sankcionirat će se i prekršaji upravljanja vozilima nepropisnom i/ili neprilagođenom brzinom, nepropisnog korištenja mobilnih uređaja, nekorištenja sigurnosnog pojasa, kao i ostalih prekršaja koji su u uzročno posljedičnoj vezi s nastankom prometnih nesreća, posebice s najtežim posljedicama.

Posebna pozornost posvetit će se sudionicima u cestovnom prometu mlađe životne dobi, a koji su i najčešći počinitelji navedenih prometnih prekršaja.