Varaždinka (33) osumnjičena za zlouporabu povjerenja u gospodarskom poslovanju i krivotvorenje isprave Foto: ilustracija

Varaždinka (33) osumnjičena za zlouporabu povjerenja u gospodarskom poslovanju i krivotvorenje isprave

Varaždinske vijesti | 29.7.2020. u 15:38h | Objavljeno u Crna kronika

Dovršenim kriminalističkim istraživanjem temeljem zahtjeva nadležnog državnog odvjetništva, osnovano se sumnja da je 33-godišnjakinja s područja grada Varaždina počinila kaznena djela zlouporabe povjerenja u gospodarskom poslovanju i krivotvorenje službene ili poslovne isprave - izvijestila je Policijska uprava međimurska.

Naime, sumnja se da je kao zaposlenica trgovačkog društva iz Zagreba, izdvojene poslovnice u Čakovcu, tijekom listopada, studenog i prosinca 2018. godine, iskoristila ovlasti radnog mjesta blagajnice te s dva računa dječjih štednji neovlašteno i bez znanja klijenata u više navrata isplatila novac koji je zadržala je za sebe i time sebi pribavila protupravnu imovinsku korist.

- Ujedno, kako bi prikrila prethodno opisane neovlaštene postupke, izdavala je naloge za isplatu, kao da ih je zadao njihov zakonski zastupnik, krivotvoreći potpise opunomoćenika. Potom je u svojstvu odgovorne osobe u poslovne isprave unijela neistinite podatke.
Na opisani način osumnjičena je oštetila trgovačko društvo iz Zagreba, koje je obeštetilo svoje klijente, za iznos od nekoliko desetka tisuća kuna - dodaju iz međimurske policije.

Protiv osumnjičene 33-godišnjakinje podnijet će se posebno izvješće nadležnom državnom odvjetništvu, kao dopuna kaznenoj prijavi.