Varaždinac želio mir za rad, pa "pukao" i prijetio susjedu Foto: ilustracija

Varaždinac želio mir za rad, pa "pukao" i prijetio susjedu

M.P./Varaždinske vijesti | 9.7.2017. u 08:23h | Objavljeno u Crna kronika
Ljekarne VŽŽ

- Neću se smiriti tako dugo dok ti glavu ne rascopam, uništit ću te, nećeš više hodati po zemlji, i ovo dijete koje držiš u naručju misliš da te može zaštititi - riječi su koje je Varaždinac D.K. uputio svom susjedu Ž.V. i zbog kojih je “zaradio” uvjetnu zatvorsku kaznu od četiri mjeseca.

Naime, nepravomoćnom je presudom Općinski sud u Varaždinu prihvatio zahtjev Općinskog državnog odvjetništva u Varaždinu da se D.K.-u izda kazneni nalog i proglasi krivim jer je lani u veljači ispred zgrade na parkiralištu u Aleji kralja Zvonimira 2 u Varaždinu Ž.V.-u rekao: “Daj prestanite više lupati s vašim djetetom po stanu, imam kompjutor i radim, želim mir”.

Nakon što mu je Ž.V. rekao da se smiri, nastavio mu se groziti riječima: “Neću se smiriti tako dugo dok ti glavu ne rascopam, uništit ću te, nećeš više hodati po zemlji, i ovo dijete koje držiš u naručju misliš da te može zaštititi”, a što je kod Ž.V.-a izazvalo strah za vlastiti život.

Budući da je drugome ozbiljno prijetio da će ga usmrtiti, osuđen je na zatvorsku kaznu od četiri mjeseca, no izrečena mu je uvjetna osuda koja mu se može opozvati ukoliko u roku od jedne godine počini novo kazneno djelo. D.K.-u je nepravomoćnom presudom, na koju stranke imaju pravo prigovora, ujedno naloženo da nadoknadi trošak kaznenog postupka u paušalnoj svoti od 500 kuna.