Varaždin: pekli meso na roštilju pa se zapalila i nadstrešnica

Varaždinske vijesti | 11.5.2020. u 13:02h | Objavljeno u Crna kronika

U petak, 8. svibnja oko 14 sati u ulici Katarine Patačić u Varaždinu izbio je požar na pomoćnom gospodarskom objektu vlasništvo 53-godišnjaka.

Kako je utvrđeno, požar je izbio uslijed djelovanja plamena zapaljenog roštilja, kojom prilikom je došlo do zapaljenja krovnih dasaka i ljepenke. Na mjesto događaja izašli su vatrogasci JVP Varaždin, koji su ugasili požar. Ozlijeđenih osoba nije bilo, već je nastupila materijalna šteta koja se procjenjuje na desetak tisuća kuna.

U petak, 8. svibnja oko 21.30 sati na rijeci Dravi dogodio se sudar između limenog riječnog čamca i riječnog glisera. Kako je utvrđeno, limenim čamcem je rijekom Dravom upravljao pod utjecajem alkohola u koncentraciji od 1.68 g/kg muškarac starosti 47 godina, dok je riječnim gliserom upravljao 31-godišnjak. Uslijed udara iz limenog čamca su u rijeku ispali 46-godišnjak i 14-godišnjak, te su se sami izvukli iz rijeke na čamac. Svi sudionici događaja prevezeni su u varaždinsku Opću bolnicu, gdje im je pružena medicinska pomoć. Ozljede im za sada nisu okvalificirane. Policijski službenici su u subotu na plovilima obavili očevid, te su o svemu izvijestili nadležnu Lučku kapetaniju za poduzimanju mjera iz njihove nadležnosti.

Tijekom proteklog vikenda na području Policijske uprave varaždinske zabilježena su 7 prekršaja protiv javnog reda i mira i to dva u Ludbregu, Bolfanu i u ostalim slučajevima u Varaždinu. Radi se o prekršajima koji se odnose na; tuča, svađa, vika i galama, vrijeđanje i omalovažavanje službenih osoba.

Označeno u