USVOJENA ŽALBA Za brutalno ubojstvo starice dobio 25 godina zatvora Foto: Pexels / ilustracija

USVOJENA ŽALBA Za brutalno ubojstvo starice dobio 25 godina zatvora

Varaždinske vijesti | 17.9.2022. u 08:00h | Objavljeno u Crna kronika

Visoki kazneni sud Republike Hrvatske usvojio je žalbu Županijskog državnog odvjetništva u Varaždinu protiv prvostupanjske presude Županijskog suda u Varaždinu u odnosu na kaznu izrečenu hrvatskom državljaninu (1992.) zbog počinjenog kaznenog djela teškog ubojstva.

Prvostupanjskom presudom optuženi 30-godišnjak je proglašen krivim zbog kaznenog djela počinjenog između 10. i 12. veljače 2020. u Novakovcu i osuđen na kaznu zatvora u trajanju od dvadeset godina.

On je, s ciljem da se domogne novca, provalio u kuću 78-godišnje vlasnice koju je zatekao u hodniku, pa joj je tvrdim predmetom u glavu, a potom i fizičkom snagom nanio smrtonosne ozljede.

Državno odvjetništvo smatralo je kako izrečena kazna zatvora nije adekvatna težini počinjenog kaznenog djela te je predloženo da se okrivljeniku izrekne kazna dugotrajnog zatvora.

>> Dobio 20 godina zatvora zbog ubojstva starice, državno odvjetništvo smatra da je kazna preblaga

Drugostupanjski sud je prihvatio argumente državnog odvjetništva i preinačio presudu Županijskog suda u Varaždinu na način da je optuženog 30-godišnjaka osudio na dugotrajnu kaznu zatvora u trajanju od 25 godina.