Ulovljen u vožnji pod utjecajem alkohola te s nevažećom vozačkom

VV | 21.3.2023. u 09:57h | Objavljeno u Crna kronika

U ponedjeljak, 20. ožujka u 17.25 sati u ulici Akademika Mirka Maleza u Ivancu, policijski službenici Policijske postaje Ivanec zaustavili su osobno vozilo kojim je upravljao 33-godišnjak.

Kako je utvrđeno, isti je vozilom upravljao pod utjecajem alkohola od 1.68 promila i za vrijeme kad mu je vozačka dozvola nevažeća, odnosno poništena zbog prikupljenih negativnih prekršajnih bodova te mu je izdano više zabrana upravljanja od strane Postaje prometne policije Varaždin i Policijske postaje Novi Marof. Isto tako je utvrđeno da je vozilo neregistrirano i neosigurano. S obzirom da je navedeni višestruki počinitelj prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, doveden je u Policijsku postaju Ivanec do privođenja sucu nadležnog općinskog suda. Također je od istog privremeno oduzeto vozilo marke Peugeot kojim je upravljao, s prijedlogom trajnog oduzimanja.

Za počinjene prekršaje prijeti mu izricanje novčane kazne do 8 200 eura i kazna zatvora u trajanju do 120 dana. Također, vlasniku vozila prijeti izricanje novčane kazne do 2 650 eura jer je 33-godišnjaku dopustio upravljanje vozilom koje prethodno nije osigurano.