Ulovili 31-godišnjaka u vožnji pod utjecajem 0.97 promila alkohola, dobio 10-dnevni pritvor Foto: Ilustracija

Ulovili 31-godišnjaka u vožnji pod utjecajem 0.97 promila alkohola, dobio 10-dnevni pritvor

VV | 31.5.2021. u 12:59h | Objavljeno u Crna kronika
Ljekarne VŽŽ

U subotu, 28. svibnja oko 19.50 sati u ulici Pavleka Miškine u Varaždinu, policijski službenici Postaje prometne policije Varaždin zaustavili su osobno vozilo kojim je upravljao 31-godišnjak.

Provjerama je utvrđeno da vozilom upravlja pod utjecajem alkohola u koncentraciji od 0.97 g/kg i prije stjecanje prava na upravljanje motornim vozilom.

Isti je zbog sumnje da će nastaviti s činjenjem prekršaja, doveden u Policijsku postaju Varaždin, nakon čega je doveden na prekršajni odjel Općinskog suda u Varaždinu, gdje mu je nakon saslušanja od strane sutkinje određeno zadržavanje do 10 dana, te je predan u Zatvor u Varaždinu.

Policijski službenici Policijske uprave varaždinske su od 28. do 30. svibnja (petak/nedjelja) 2021. godine na području Policijske uprave varaždinske proveli pojačani nadzor vozila i vozača u prometu.

Za vrijeme pojačanog nadzora ukupno je utvrđeno 28 prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola i 2 prekršaja odbijanja alkotestiranja, 159 prekršaja vožnje nepropisnom brzinom, 29 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, 8 prekršaja nepropisne uporabe mobitela, 1 prekršaj upravljanja u vrijeme zabrane i 1 prekršaj upravljanja neregistriranim vozilom, te 65 ostalih prekršaja, odnosno sveukupno je utvrđeno 293 prekršaj iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Najviša utvrđena koncentracija alkohola iznosi 2.44 g/kg alkohola u organizmu, dok najviša utvrđena nepropisna brzina iznosi 143 km/h.

Svi vozači zatečeni u vožnji pod utjecajem alkohola su isključeni iz prometa, a jedan vozač je uhićen do dovođenja na Općinski sud u Varaždinu.

Na području Policijske uprave varaždinske policijski službenici su od 30. svibnja od 14 do 20 sati provodili ciljanu akciju pojačani nadzor vozača Mopeda i motocikala.

Za vrijeme provođenja akcije ukupno je utvrđeno 11 prekršaja mopedista i motociklista te 67 ostalih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama. Tijekom akcije kontroliran je jedan uzorni vozač u Bedencu koji zadnjih 10 godina nema prekršaja u prometu, te je darivan od strane policijskih službenika prigodnim poklonom.