Ulovili 25-godišnjaka s 1,83 promila alkohola u krvi, odveden u postaju na trežnjenje

VV | 17.4.2023. u 16:20h | Objavljeno u Crna kronika

U subotu, 15. travnja oko 2 sata, na istočnoj obilaznici grada Varaždina, policijski službenici Postaje prometne policije Varaždin, zaustavili su osobno vozilo kojim je pod utjecajem alkohola od 1.83 promila, upravljao 25-godišnjak. Zbog sumnje da će nastaviti s činjenjem prekršaja, isti je doveden u Policijsku upravu varaždinsku i smješten u posebnu prostoriju za zadržavanje do prestanka djelovanja alkohola.

Tijekom proteklog vikenda na prometnicama Varaždinske županije, dogodilo se 10 prometnih nesreća i to 4 s ozlijeđenim osobama i 6 prometnih nesreća s materijalnom štetom.

U tom je vremenu proveden pojačani nadzor prometa, kojom prilikom je utvrđeno ukupno 187 prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama i to: 20 prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola, 64 prekršaja vožnje nepropisnom brzinom, 41 prekršaj nekorištenja sigurnosnog pojasa, 6 prekršaja nepropisne uporabe mobitela te 53 ostala prekršaja.

Najviša utvrđena koncentracija alkohola iznosi 2.24 promila, dok najviša utvrđena nepropisna brzina iznosi 91 km/h.

Svi vozači zatečeni u vožnji pod utjecajem alkohola su isključeni iz prometa, jedan vozač je uhićen i priveden na Općinski sud u Varaždinu, dok je jedan vozač smješten u posebnu prostoriju za zadržavanje do prestanka djelovanja opojnog sredstva.