Ulovili 18-godišnjaka i podigli kaznene prijave za tri razbojništva u Varaždinu Foto: Ilustracija

Ulovili 18-godišnjaka i podigli kaznene prijave za tri razbojništva u Varaždinu

M.N./Varaždinske vijesti | 6.2.2020. u 17:13h | Objavljeno u Crna kronika

Policijska uprava varaždinska dovršili je kriminalističko istraživanje nad mladićem starosti 18 godina zbog sumnje da je počinio tri razbojništva na području Varaždina.

Sumnja se da je 27. prosinca 2019. godine oko 17 sati u ulici Ratimira Hercega u Varaždinu počinio razbojništvo nad 58-godišnjom djelatnicom kioska. Kako je utvrđeno, osumnjičeni je u toku radnog vremena ušao u kiosk gdje je od djelatnice tražio novac iz blagajne, koji ista nije dala, nakon čega ju je osumnjičeni fizički napao i otuđio novac. Djelatnica je zadobila ozljede, te joj je medicinska pomoć pružena u varaždinskoj Općoj bolnici. Ozljede joj za sada nisu okvalificirane.

Sumnja se da je 18. siječnja 2020. godine oko 14.30 sati u ulici Đure Kuhara u Varaždinu počinio razbojništvo nad 36-godišnjom djelatnicom jedne trgovine. Kako je utvrđeno, osumnjičeni je u toku radnog vremena ušao u trgovinu gdje je djelatnicu odgurnuo i iz blagajne otuđio novac. Ozljede djelatnica nije zadobila.

Također se sumnja da je 23. siječnja 2020. godine oko 18.40 sati u Optujskoj ulici u Varaždinu počinio razbojništvo nad 28-godišnjom djelatnicom jedne pekare. Kako je utvrđeno, osumnjičeni je u toku radnog vremena ušao u pekaru gdje je djelatnicu fizički odgurnuo i iz blagajne otuđio novac. Ozljede djelatnica nije zadobila. Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja osumnjičeni je jučer, 5. veljače uz kaznene prijave za kaznena djela Razbojništvo predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave varaždinske.