Uhvaćeni lopovi koji su provalili u vinički Dom zdravlja, crkvu u Sračincu... Foto: VV arhiva / ilustracija

Uhvaćeni lopovi koji su provalili u vinički Dom zdravlja, crkvu u Sračincu...

Varaždinske vijesti | 18.9.2024. u 11:01h | Objavljeno u Crna kronika

Policijski službenici Policijske postaje Varaždin dovršili su kriminalističko istraživanje nad 20-godišnjakom zbog sumnje da je počinio više kaznenih djela.

Kako se sumnja, on je u vremenu od 31. kolovoza do 2. rujna provalio u dvije ordinacije zdravstvene ustanove u Vinici te otuđio novac i otoskop.

>> Dom zdravlja u Vinici drugi put u mjesec dana na meti provalnika
>> Traje potraga za provalnicima; iz ordinacije ukrali novac i - otoskop

Također se sumnja da je zajedno s trojicom muškaraca starosti 19, 27 i 29 godina, tijekom noći 13./14. rujna, provalio u crkvu u Sračincu i alatnicu župe u Marčanu te pokušao provaliti u crkvu u Petrijancu.

>> Lopov iz crkve u Sračincu ukrao milodare, na crkvi u Petrijancu oštetio ulazna vrata

- Isto tako, sumnja se da je tijekom noći 16. rujna, zajedno sa spomenutim 19-godišnjakom, provalio u ugostiteljski objekt u Jurketincu, kojom prilikom su otuđili veću količinu alkoholnih pića i sokova - izvijestili su iz policije.

>> Lopov iz ugostiteljskog objekta u Jurketincu ukrao alkohol i sokove

Dio otuđenih predmeta je pronađen i vraćen oštećenim vlasnicima. Po dovršenom kriminalističkom istraživanju, 20-godišnjak i 19-godišnjak su uz kaznenu prijavu predani pritvorskom nadzorniku Policijske uprave varaždinske, dok se protiv ostale dvojice počinitelja kaznena prijava podnosi redovnim putem.