Udario motociklista pa pobjegao, određen mu istražni zatvor Foto: Ilustracija

Udario motociklista pa pobjegao, određen mu istražni zatvor

VV | 30.8.2023. u 18:57h | Objavljeno u Crna kronika

Općinsko državno odvjetništvo u Varaždinu je 19. kolovoza 2023., provelo prvo ispitivanje uhićenog hrvatskog državljanina (1961.) zbog osnovane sumnje da je počinio kaznena djela izazivanja prometne nesreće u cestovnom prometu iz čl. 227. st. 5. u vezi st. 2. i 1. Kaznenog zakona i nepružanja pomoći iz čl. 123. st. 2. KZ-a.

Udario motociklista i pobjegao s mjesta nesreće, policija ga traži

Postoji osnovana sumnja da je osumnjičeni 62-godišnjak 15. kolovoza 2023., na cesti Varaždin-Zagreb kod Brezničkog Huma, upravljajući osobnim automobilom propustio u desnom oštrom nepreglednom zavoju držati vozilo na desnoj prometnoj traci, već je prešao na lijevu prometnu traku u trenutku kad je iz suprotnog smjera naišao motocikl kojim je upravljao 27-godišnjak, pa je došlo do frontalnog sudara osobnog automobila i motocikla u kojem je motociklist odbačen udesno izvan kolnika i pritom zadobio osobito teške ozljede (više prijeloma kostiju ruku i zdjelice i prodor zraka u pluća). Osnovano se sumnja da je osumnjičeni 62-godišnji vozač osobnog automobila, nakon nesreće, bez zaustavljanja produžio vožnju i udaljio se s mjesta nesreće bez pružanja pomoći unesrećenoj osobi.

Državno odvjetništvo podnijelo je prijedlog da se protiv osumnjičenika odredi istražni zatvor zbog opasnosti od ponavljanja kaznenih djela kojeg je sutkinja istrage Županijskog suda u Varaždinu prihvatila i odredila mu istražni zatvor.