U Vrbnu 4-godišnje dijete neoprezno prelazilo cestu i naletjelo na auto Foto: Ilustracija

U Vrbnu 4-godišnje dijete neoprezno prelazilo cestu i naletjelo na auto

Varaždinske vijesti | 19.2.2019. u 14:37h | Objavljeno u Crna kronika
Ljekarne VŽŽ

Jučer, 18. veljače oko 15 sati u Starčevićevoj ulici u Varaždinu, dogodila se prometna nesreća s ozlijeđenim osobama. Muškarac starosti 79 godina upravljao je osobnim vozilom iz smjera Hercegovačke ulice. Dolaskom do raskrižja s Koprivničkom ulicom koja je prometnim znakom označena kao cesta s prednošću prolaska, ušao je u raskrižje, a da nije propustio osobno vozilo kojim je tom ulicom u smjeru Optujske ulice upravljao 30-godišnjak. Tom je prilikom došlo do udara prednjeg dijela vozila 30-godišnjaka u vozilo 79-godišnjaka. U prometnoj su nesreći ozlijeđena oba vozača te je 30-godišnjak prevezen u Opću bolnicu Varaždin dok je drugom vozaču medicinska pomoć pružena na mjestu događaja.

U prometnoj nesreći koja se dogodila jučer, 18. veljače oko 14:45 sati, u Vrbnu, ozlijeđeno je četverogodišnje dijete. Djevojka u dobi od 27 godina upravljala je osobnim vozilom iz smjera Vranojelja u smjeru Šaše. Dolaskom u Vrbno, započela je obilaženje osobnog vozila zaustavljenog na kolniku. U tom je trenutku dijete koje se nalazilo ispred zaustavljenog vozila, krenulo pretrčavati kolnik van pješačkog prijelaza te tijelom udarilo u prednji desni bočni dio i vanjski retrovizor vozila 27-godišnjakinje. Nakon prometne nesreće roditelji su dijete prevezli u Opću bolnicu Varaždin te je nakon pružene medicinske pomoći pušteno kući. Ozljede će se okvalificirati naknadno.

Policijski službenici Policijske postaje Ludbreg, zaustavili su jučer, 18. veljače oko 20.20 sati u ulici Bože Hlasteca u Ludbregu, osobno vozilo kojim je upravljao 39-godišnjak pod utjecajem alkohola od 2.34 g/kg. Zbog sumnje da će nastaviti s činjenjem prekršaja, 39-godišnjak je doveden u Policijsku postaju i smješten u posebnu prostoriju za zadržavanje. Navedeni je tijekom današnjeg dana doveden prekršajnoj sutkinji Općinskog suda u Varaždinu, koja ga je nakon saslušanja pustila na slobodu.