U Varaždinu ulovljeni pijani vozači, u Maruševcu motociklist bez položenog vozačkog ispita

vv | 9.9.2024. u 16:28h | Objavljeno u Crna kronika

U subotu, 7. rujna u 21.20 sati u Maruševcu, policijski službenici Policijske postaje Ivanec zaustavili su motocikl kojim je upravljao 26-godišnjak. Kako je utvrđeno, isti je motociklom upravljao bez položenog vozačkog ispita bilo koje kategorije i za vrijeme izrečene mjere zabrane polaganja vozačkog ispita u roku 2 godine zbog akumuliranih negativnih prekršajnih bodova. Također je utvrđeno da je motociklu isteklo važenje prometne dozvole više od 15 dana. Od istog je privremeno oduzet motocikl uz prijedlog trajnog oduzimanja od strane suda. Navedeni je doveden na Prekršajni odjel Općinskog suda u Varaždinu, gdje mu je određeno zadržavanje u trajanju od 5 dana te slijedi provođenje prekršajnog postupka.

U nedjelju, 8. rujna u 0.40 sati u Optujskoj ulici u Varaždinu, policijski službenici Postaje prometne policije Varaždin zaustavili su osobno vozilo kojim je upravljao 33-godišnjak. Alkotestiranjem je kod istog utvrđena koncentracija alkohola od 3.26 promila. Zbog sumnje da će nastaviti s vožnjom, isti je priveden u Policijsku upravu varaždinsku i smješten u posebnu prostoriju za zadržavanje do prestanka djelovanja opojnog sredstva.

U nedjelju, 8. rujna oko 17 sati u Novoj ulici u Jalkovcu, policijski službenici su u kontroli prometa zaustavili osobno vozilo kojim je pod vidnim utjecajem alkohola upravljao 45-godišnjak. Isti je odbio alkotestiranje. Kako je postojala opravdana bojazan da će nastaviti s činjenjem prekršaja,  priveden je u Policijsku upravu varaždinsku i smješten u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja opojnog sredstva.

Tijekom proteklog vikenda na prometnicama Varaždinske županije, dogodilo se 12 prometnih nesreća i to 5 s ozlijeđenim osobama i  7 prometnih nesreća s  materijalnom štetom.

U tom je vremenu proveden pojačani nadzor prometa, kojom prilikom je utvrđeno ukupno 154 prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama i to: 14 prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola, 46 prekršaja vožnje nepropisnom brzinom, 20 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, 8 prekršaja nepropisne uporabe mobitela, 1 prekršaj vožnje bez položenog vozačkog ispita, 4 prekršaja upravljanja  neregistriranim i tehnički neispravnim vozilom te 61 ostalih prekršaja.

Najviša utvrđena koncentracija alkohola iznosi 3.26 promila, dok najviša utvrđena nepropisna brzina iznosi 101 km/h. Svi vozači zatečeni u vožnji pod utjecajem alkohola su isključeni iz prometa, tri vozača su smještena u posebnu prostoriju za zadržavanje do prestanka djelovanja opojnog sredstva, a jedan vozač je uhićen radi dovođenja na Prekršajni odjel Općinskog suda u Varaždinu.

Tijekom noći sa subote na nedjelju, 7./8. rujna, policijski službenici Policijske uprave varaždinske proveli su operativnu akciju „Alkohol“. Za vrijeme provođenja akcije ukupno je alkotestirano 74 vozača, kojom prilikom je utvrđeno 8 prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola te 28 ostalih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.