U Varaždinu pijana vožnja na mopedu, u Sigecu Ludbreškom na traktoru Foto: Ilustracija

U Varaždinu pijana vožnja na mopedu, u Sigecu Ludbreškom na traktoru

VV | 9.8.2021. u 16:29h | Objavljeno u Crna kronika

Tijekom proteklog vikenda na prometnicama Varaždinske županije, dogodilo se ukupno 13 prometnih nesreća i to 2 s ozlijeđenim osobama i 11 prometnih nesreća s materijalnom štetom.

U tom je vremenu proveden pojačani nadzor prometa, kojom prilikom je utvrđeno ukupno 120 prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama i to: 14 prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola, 41 prekršaj vožnje nepropisnom brzinom, 36 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, 5 prekršaja nepropisne uporabe mobitela, 1 prekršaj upravljanja prije stjecanja prava i 23 ostala prekršaja.

Najviša utvrđena koncentracija alkohola iznosi 3.12 g/kg alkohola u organizmu, dok najviša utvrđena nepropisna brzina iznosi 112 km/h.

Svi vozači zatečeni u vožnji pod utjecajem alkohola su isključeni iz prometa, a dva vozača su uhićena do dovođenja na Općinski sud u Varaždinu.

U subotu, 7. kolovoza oko 19 sati na državnoj cesti D-2 kod Sigeca Ludbreškog, policijski službenici Policijske postaje Ludbreg, uočili su traktor kojim je upravljao 55-godišnjak, koji je višestruki počinitelj prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama. Tom su ga prilikom pokušali zaustaviti, no isti nije postupio po naredbi policijskih službenika već je traktorom skrenuo udesno u ulicu Augusta Šenoe te potom u ulicu Matije Gupca, protivno postavljenom prometnom znaku. Nakon što je zaustavljen, uhićen je i doveden u Policijsku postaju gdje je utvrđeno da je pod utjecajem alkohola od 2.02 g/kg. Također, upravljao je za vrijeme dok mu je ukinuta vozačka dozvola zbog akumuliranih negativnih prekršajnih bodova. Navedeni je u nedjelju, 8. kolovoza, doveden sutkinji prekršajnog odjela Općinskog suda u Varaždinu, koja mu je odredila zadržavanje u trajanju do 10 dana, nakon čega je predan u Zatvor u Varaždinu.

Za počinjene prekršaje prijeti mu izricanje novčane kazne u iznosu od 47 500 kuna i kazna zatvora do 120 dana te izricanje zaštitne mjere zabrane upravljanja motornim vozilima u trajanju do 24 mjeseca.

U subotu, 7. kolovoza oko 21.15 sati u ulici Braće Radić u Varaždinu, policijski službenici Postaje prometne policije Varaždin zaustavili su moped kojim je pod utjecajem alkohola od 2.26 g/kg, prije stjecanja prava na upravljanje i za vrijeme kada mu je doneseno rješenje o zabrani polaganja vozačkog ispita na rok od 2 godine zbog akumuliranih negativnih prekršajnih bodova, upravljao 44-godišnjak. Kako se radi o višestrukom počinitelju prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, isti je uhićen i priveden u Policijsku upravu varaždinsku i smješten u posebnu prostoriju za zadržavanje do prestanka djelovanja alkohola. Također mu je privremeno oduzet moped. Navedeni je u nedjelju, 8. kolovoza, doveden sutkinji prekršajnog odjela Općinskog suda u Varaždinu, koja mu je odredila zadržavanje u trajanju do 5 dana te je također predan u Zatvor u Varaždinu.

Za počinjene prekršaje prijeti mu izricanje novčane kazne u iznosu do 60 000 kuna i kazna zatvora do 120 dana te izricanje zaštitne mjere zabrane upravljanja motornim vozilima u trajanju do 24 mjeseca. Isto tako, prijeti mu i trajno oduzimanje vozila kojim je počinio prekršaje.

Označeno u