U Varaždinu dvije prometne nesreće s ozlijeđenim osobama, u obje alkohol odigrao ulogu

VV | 30.8.2021. u 20:13h | Objavljeno u Crna kronika

U subotu, 28. kolovoza oko 0.20 sati na Kninskoj cesti u Varaždinu, dogodila se prometna nesreća s ozlijeđenim osobama. Muškarac starosti 43 godine upravljao je osobnim vozilom pod utjecajem alkohola od 2.19 g/kg iz smjera Optujske ulice u smjeru Bombellesove ceste. Zbog nekretanja sredinom obilježene prometne trake, vozilom je sišao van kolnika u desno gdje je prednjim dijelom vozila udario u metalni stup javne rasvjete i metalnu dvorišnu ogradu. U prometnoj su nesreći ozlijeđeni vozač i 42-godišnji putnik iz vozila. Medicinska im je pomoć pružena u varaždinskoj Općoj bolnici, a njihove ozljede za sad nisu okvalificirane.

U prometnoj nesreći koja se dogodila u subotu, 28. kolovoza oko 1.20 sati u ulici Franca Prešerna u Varaždinu, ozlijeđena je 57-godišnjakinja. Ona je upravljala biciklom pod utjecajem alkohola od 1.77 g/kg iz smjera Zagrebačke u smjeru Anine ulice. U jednom je trenutku, zbog smanjenih vozačkih sposobnosti uslijed utjecaja alkohola, izgubila nadzor nad upravljačem i pala na kolnik. Medicinska joj je pomoć pružena u Općoj bolnici Varaždin, a njezine će se ozljede okvalificirati naknadno.

U petak, 27. kolovoza oko 12 u Ludbreškoj ulici u Globočecu Ludbreškom, dogodila se prometna nesreća s ozlijeđenim osobama. Žena starosti 36 godina upravljala je osobnim vozilom iz smjera Koprivnice u smjeru Ludbrega. U jednom je trenutku započela skretanje ulijevo, a da prethodno nije propustila osobno vozilo kojim je iz suprotnog smjera upravljala 19-godišnjakinja. Tom je prilikom prednjim dijelom vozila udarila u prednji lijevi bočni dio vozila 19-godišnjakinje. U prometnoj su nesreći ozlijeđene 19-godišnja vozačica i 26-godišnja putnica iz njezinog vozila. Medicinska im je pomoć zbog lakših tjelesnih ozljeda pružena na mjestu događaja.