U Ulici Stanka Vraza nastradala 60-godišnja biciklistkinja

| 9.1.2023. u 19:09h | Objavljeno u Crna kronika

U četvrtak, 5. siječnja oko 06.55 sati u Ulici Stanka Vraza u Varaždinu, dogodila se prometna nesreća s ozlijeđenom osobom. Muškarac starosti 72 godine upravljao je osobnim vozilom. Dolaskom do raskrižja s Ulice Stanka Vraza, prošao je vozilom pored prometnog znaka „obavezno zaustavljanje" i ušao u navedeno raskrižje skretajući udesno, a da pritom nije propustio sva vozila koja se kreću cestom koja je prometnim znakom označena kao cesta s prednošću prolaska.

Tom je prilikom, uslijed nepoštivanja prednosti prolaska, prednjim lijevim dijelom vozila udario u desnu bočnu stranu bicikla kojim je upravljala 60-godišnjakinja te je ista tom prilikom pala na kolnik. Za vrijeme vožnje biciklom prije potpunog svanuća ista nije na prednjoj strani bicikla imala upaljeno jedno svjetlo bijele boje, niti je bila označena reflektirajućim prslukom, reflektirajućom odjećom ili drugom reflektirajućom oznakom. U prometnoj nesreći ozlijeđena je 60-godišnjakinja, a medicinska pomoć joj je pružena u Općoj bolnici Varaždin. Njezine će se ozljede okvalificirati naknadno.

U subotu, 7. siječnja oko 02.00 sati u mjestu Donja Višnjica, dogodila se prometna nesreća s ozlijeđenom osobom. Djevojka starosti 18 godine upravljala neregistriranim četverociklom, bez položenog vozačkog ispita i pod utjecajem alkohola od 0,91 promila. Dolaskom do stupa javne rasvjete nije prilagodila brzinu kretanja vozila osobinama i stanju ceste, da bi u tom trenutku njoj iz suprotnog smjera naišlo nepoznato vozilo, te da bi ista izbjegla mogući sudar, skrenula je u desno, prilikom čega je sišla sa kolnika u šumu gdje je udarila prednjim dijelom četverocikla u stablo bukve. U prometnoj nesreći ozlijeđena je vozačica. Medicinska pomoć joj je pružena po liječnici ekipe HMP doma zdravlja varaždinske županije, a njezine će se ozljede okvalificirati naknadno.

U subotu, 7. siječnja oko 17.30 sati u Ulici Vladimira Nadzora u Ivancu, dogodila se prometna nesreća s ozlijeđenim osobama. Muškarac starosti 42 godine upravljao je osobnim vozilom pod utjecajem alkohola od 1,11 promila. Vožnju nije prilagodio stanju i uvjetima na kolniku (zaustavljena dva osobna vozila na kolniku) i prednjim dijelom svog vozila udario je u zadnji dio osobnog automobila u kojem se na mjestu vozača nalazio 51-godišnjak, a koji je nakon udara odbačen prema naprijed na nogostup. U prometnoj nesreći oba vozača zadobila su ozljede, ali su odbili liječničku pomoć na mjestu događaja te će istu zatražiti naknadno.