Zapalila se tekućina - zavarivač završio u bolnici, nažalost, nije mu bilo pomoći

cr | 13.6.2024. u 10:52h | Objavljeno u Crna kronika

Nakon kobne nesreće na radu, koja se dogodila u Vrbanovcu, liječnici nisu uspjeli spasiti život Ivanu P., školovanog zavarivača, koji je jučer pokopan na mjesnom groblju u Svibovcu Topličkom gdje su s se okupili članovi obitelj, prijatelji i njegovi poznanici.

https://www.varazdinske-vijesti.hr/crna-kronika/pokopan-zavarivac-kojeg-jezahvatila-vatra-na-radnom-mjestu-82973

Kako se moglo čuti od onih koji su bili na posljednjem ispraćaju, vatra zbog zapaljenje gorive tekućine, koja se našla na mjestu gdje ne bi trebala biti. nanijela je vrlo teške ozlijede kojima je zavarivač u bolnici na kraju i podlegao. Što se točno i zašto dogodilo, pitali smo poduzeće, policiju i Državni inspektorat, koji nam je i odgovorio. 

- Dežurni inspektor rada mjesno nadležnog područnog ureda Državnog inspektorata je dana 6. lipnja od poslodavca obaviješten o ozljeđivanju radnika u proizvodnom pogonu poslodavca. Očevidom, obavljenim odmah po dojavi, utvrđeno je da je radnik ozlijeđen uslijed zapaljenja lako zapaljive tekućine, do kojeg je došlo prilikom zavarivanja metalne konstrukcije. Tijekom očevida zabranjeno je daljnje obavljanje poslova zavarivanja dok se ne osiguraju uvjeti za sigurno obavljanje tih poslova, odgovorili su nam iz DIRH-a, napominjući da je inspekcijski postupak u tijeku pa ne mogu dodatno komentirati navedeni događaj niti nalaz inspektora rada.