U šumi sadio marihuanu, davao je i djetetu na konzumaciju Foto: pixabay/ilustracija

U šumi sadio marihuanu, davao je i djetetu na konzumaciju

vv | 16.1.2023. u 19:30h | Objavljeno u Crna kronika

- Županijsko državno odvjetništvo u Varaždinu je 10. siječnja 2023., nakon provedene istrage, podiglo pred Županijskim sudom u Varaždinu optužnicu protiv hrvatskog državljanina (1987.) zbog počinjenih kaznenih djela neovlaštene proizvodnje i prometa drogama iz čl. 190. st. 1., st. 2. i st. 3. Kaznenog zakona.

Okrivljenog 36-godišnjaka tereti se da je od rujna do studenog prošle godine, u obiteljskoj kući u mjestu kraj Koprivnice, držao drogu marihuanu namijenjenu daljnjoj prodaji te da je u više navrata prodao drogu marihuanu jednoj odrasloj osobi i jednom djetetu kojem je ujedno, u svojoj kući, davao drogu marihuanu na korištenje. Okrivljenika se tereti i da je u istom razdoblju, u šumi u blizini mjesta gdje prebiva, uzgojio više stabljika konoplje i proizveo drogu marihuanu - priopćio je DORH.

Okrivljenik se nalazi u istražnom zatvoru, a vijeće Županijskog suda u Varaždinu prihvatilo je prijedlog državnog odvjetnika i produljilo mu istražni zatvor zbog opasnosti od ponavljanja kaznenih djela.

Označeno u