U Škriljevcu ulovljen u vožnji pod utjecajem alkohola s ručno izrađenim pištoljem

VV | 9.1.2023. u 10:34h | Objavljeno u Crna kronika

Dana 6. siječnja oko 17.55 sati u mjestu Škriljevec zaustavljen je osobni automobil za koji je isteklo važenje prometne dozvole te za vozilo nije sklopljen ugovor o obaveznom osiguranju u prometu, a kojim je pod utjecajem alkohola u koncentraciji od 1.71 promila, u vrijeme zabrane upravljanje upravljanja motornim vozilom, kada nije izvršio izvanredni liječnički pregled te kod sebe nije imao vozačku dozvolu upravljao 48 godišnji muškarac.

Prilikom pregleda vozila i vozača u unutrašnjosti vozila ispod vozačevog sjedala uočena je cijev sive boje, te je 48-godišnjak dragovoljno predao policijskim službenicima ručno rađeni malokalibarski pištolj sa produženom cijevi na kojoj je ugrađena optika, s streljivom u cijevi kalibra 5,6 mm, koji mu je privremeno oduzet. 48-godišnjak je uhićen i smješten u posebnu prostoriju.

Dana 07. siječnja u vremenu od 10,45 do 11,20 sati temeljem naloga Županijskog suda u Varaždinu izvršena je pretraga kuće 48-godišnjaka kojom prilikom je pronađena zračna puška, a koju isti nije prijavio. Protiv istog će se podnijeti odgovarajuće prijave.