U Selniku ulovljen 41-godišnjak koji se vozio u automobilu s 1.63 promila alkohola u krvi

VV | 14.3.2022. u 11:49h | Objavljeno u Crna kronika

U nedjelju, 13. ožujka oko 20 sati u Selniku, policijski su službenici zaustavili osobno vozilo kojim je pod utjecajem alkohola od 1.63 g/kg upravljao 41-godišnjak. Također, isti se odbio podvrgnuti ispitivanju, liječničkom pregledu, odnosno vađenju krvi i uzimanju urina radi utvrđivanja prisutnosti u organizmu droga ili lijekova. Zbog sumnje da će nastaviti s činjenjem prekršaja, isti je priveden u Policijsku postaju Ludbreg i smješten u posebnu prostoriju za zadržavanje.

Tijekom noći sa subote na nedjelju, 12./13. ožujka, policijski službenici Policijske uprave varaždinske, u suradnji s policijskim službenicima PU krapinsko-zagorske i PU međimurske, proveli su operativnu akciju „Alkohol“.

Za vrijeme provođenja akcije na području PU varaždinske alkotestirano je 112 vozača te utvrđeno 15 prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola i 15 ostalih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama. Najviša koncentracija alkohola utvrđena je kod 34-godišnjeg vozača osobnog vozila u Donjem Knegincu.

Tijekom proteklog vikenda na prometnicama Varaždinske županije, dogodilo se ukupno 9 prometnih nesreća i to 3 s ozlijeđenim osobama i 6 prometnih nesreća s materijalnom štetom.

U tom je vremenu proveden pojačani nadzor prometa, kojom prilikom je utvrđen ukupno 201 prekršaj iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama i to: 43 prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola, 2 prekršaja odbijanja alkotestiranja, 1 prekršaj odbijanja testiranja na droge, 41 prekršaj vožnje nepropisnom brzinom, 19 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, 11 prekršaja nepropisne uporabe mobitela, 3 prekršaja upravljanja prije stjecanja prava, 2 prekršaja upravljanja tehnički neispravnim ili neregistriranim vozilom te 82 ostala prekršaja.

Najviša utvrđena koncentracija alkohola iznosi 2.23 g/kg alkohola u organizmu, dok najviša utvrđena nepropisna brzina iznosi 112 km/h.

Svi vozači zatečeni u vožnji pod utjecajem alkohola su isključeni iz prometa dok je 1 vozač je zadržan u posebnim prostorijama do otrežnjenja.