U prometnoj nesreći u Varaždinu ozlijeđena 29-godišnja biciklistkinja

Varaždinske vijesti | 26.5.2023. u 10:50h | Objavljeno u Crna kronika

U prometnoj nesreći koja se dogodila u četvrtak, 25. svibnja oko 06.55 sati u ulici Frana Supila u Varaždinu, ozlijeđena je jedna osoba.

Muškarac starosti 72 godina upravljao je osobnim automobilom iz smjera ulice Julije Merlića u smjeru ulice Miroslava Krleže. Dolaskom do semaforiziranog raskrižja sa Zagrebačkom ulicom, na kojem je na semaforu bilo upaljeno dopunsko prometno zeleno svijetlo, u obliku zelene svjetleće strelice, ušao je u navedeno raskrižje te skretao udesno, a da pritom nije iako je morao propustio vozilo koje se kreće kolnikom na koji ulazi.

Tom prilikom prednjim dijelom vozila naletio je na lijevu bočnu stranu bicikla kojim je upravljala 29-godišnjakinja, koja se biciklom nepropisno kretala kolnikom Zagrebačke ulice, po biciklističkoj traci s lijeve strane kolnika namijenjenoj kretanju bicikla u suprotnom smjeru.

U prometnoj nesreći ozlijeđena je 29-godišnjakinja. Medicinska pomoć joj je pružena u Općoj bolnici Varaždin, a njezine ozlijede će se okvalificirati naknadno.