U prometnoj nesreći ozlijeđen 30-godišnji vozač i troje putnika

J.Š./ Varaždinske vijesti | 13.5.2021. u 18:38h | Objavljeno u Crna kronika

Policijska uprava varaždinska izvijestila je o zabilježenim događajima u protekla 24 sata.

Tijekom noći 11./12. svibnja u Remetincu, nepoznati je počinitelj ušao u kuću u vlasništvu 86-godišnjakinje te otuđio iznos od nekoliko tisuća kuna. Policijski službenici nastavljaju rad na otkrivanju počinitelja ovog kaznenog djela.

U srijedu, 12. svibnja oko 11 sati u Rinkovcu, nepoznati je počinitelj ušao u kuću u vlasništvu 81-godišnjakinje te iz jedne od prostorija otuđio iznos od nekoliko desetaka tisuća kuna. Policijski službenici poduzimaju radnje u cilju pronalaska počinitelja ovog kaznenog djela.

U srijedu, 12. svibnja oko 6.45 sati u Kaniži, dogodila se prometna nesreća s ozlijeđenim osobama. Muškarac starosti 28 godina upravljao je autobusom županijskom cestom iz smjera Jerovca u smjeru Ivanca. Dolaskom do raskrižja s državnom cestom D-35 koja je prometnim znakom označena kao cesta s prednošću prolaska, ušao je u raskrižje, a da nije propustio sva vozila koja su se kretala istom. Pritom je oduzeo prednost prolaska teretnom vozilu kojim je iz smjera Ivanca u smjeru Lepoglave upravljao 30-godišnjak. U prometnoj je nesreći ozlijeđen 30-godišnji vozač te trojica putnika iz njegovog vozila starosti 27, 60 i 66 godina. Medicinska im je pomoć pružena u Općoj bolnici Varaždin, a njihove će se ozljede okvalificirati naknadno.

U prometnoj nesreći koja se dogodila u srijedu, 12. lipnja oko 19.20 sati na raskrižju Optujske i ulice Davorina Trstenjaka u Varaždinu, ozlijeđene su dvije osobe. Muškarac starosti 46 godina upravljao je osobnim vozilom Trstenjakovom ulicom iz smjera Koprivničke ulice. Dolaskom do raskrižja s Optujskom ulicom, ušao je u isto na znak zelenog svjetla na semaforu, skrećući ulijevo, a da prethodno nije propustio osobno vozilo kojim je iz suprotnog smjera, zadržavajući smjer kretanja ravno, upravljala 27-godišnjakinja. Tom je prilikom prednjim lijevim dijelom vozila udario u prednji dio vozila vozačice, koja je pritom ozlijeđena. Također je ozlijeđena i 50-godišnja putnica iz njezinog vozila. Medicinska im je pomoć pružena u varaždinskoj Općoj bolnici, a njihove ozljede za sad nisu okvalificirane.

Što se ostalih događaja tiče, tijekom protekla dvadeset četiri sata na području Policijske uprave varaždinske zabilježen je jedan prekršaj protiv javnog reda i mira i to u Varaždinu.