U prometnoj nesreći 61-godišnjak zadobio teške ozljede opasne po život

Varaždinske vijesti | 25.9.2023. u 10:55h | Objavljeno u Crna kronika

Zbog neprilagođene brzine 45-godišnji vozač prednjim dijelom automobila udario u bicikl i tijelo 61-godišnjaka koji je ležao prevrnut s biciklom na prometnoj traci

U subotu, 23. rujna oko 20:25 sati u Pušćinama, dogodila se prometna nesreća u kojoj je 61-godišnjak zadobilo teške ozljede opasne po život.

Vozač rođen 1978. godine upravljao je osobnim automobilom, varaždinskih registarskih oznaka, Čakovečkom ulicom iz smjera Varaždina u smjeru Čakovca, kojom prilikom brzinu kretanja vozila nije prilagodio stanju ceste (kolnik mokar), vidljivosti (noć) i atmosferskim prilikama (padala kiša) tako da vozilo može pravovremeno zaustaviti pred svakom zaprekom, koju u konkretnim uvjetima može predvidjeti.

Uslijed opisane situacije nije uspio pravovremeno zaustaviti automobil te je prednjim dijelom automobila udario u bicikl i tijelo 61-godišnjaka koji je ležao prevrnut s biciklom na prometnoj traci.

Ozlijeđeni 61-godišnjak prevezen je vozilom hitne medicinske u čakovečku bolnicu, gdje utvrđeno da je u nesreći zadobio teške ozljede opasne po život te je zadržan na liječenju na Odjelu intenzivne njege.

Tijekom očevida prometne nesreće utvrđeno je kako 61-godišnjak noću nije bio označen izvorom svjetlosti, kao ni reflektirajućom materijom. Ujedno, automobilu kojim je upravljao 45-godišnji vozač istekao je rok važenja važenje prometne dozvole (22. rujna).

Osobni automobil i bicikl vozilom vučne službe prevezeni su u dvorište sjedišta Policijske uprave međimurske zbog dodatnog očevida te izvanrednog tehničkog pregleda.

Protiv 45-godišnjeg vozača zbog počinjenja kaznenog djela izazivanja prometne nesreće u cestovnom prometu, podnijet će se kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.