U Novom Marofu nesreća u kojoj je stradao motociklist, 36-godišnji vozač završio u bolnici

VV | 29.3.2021. u 15:37h | Objavljeno u Crna kronika

U prometnoj nesreći koja se dogodila u subotu, 27. ožujka oko 8 sati u Novom Marofu, ozlijeđena je jedna osoba. Muškarac starosti 52 godine upravljao je osobnim vozilom Radničkom ulicom u Novom Marofu. U jednom je trenutku započeo skretanje na parkiralište trgovine, a da se prethodno nije uvjerio da to može učiniti na siguran način. Pritom je u prednji desni bočni dio njegovog vozila, udario motocikl, kojim je iz suprotnog smjera, zadržavajući smjer kretanja ravno, upravljao 36-godišnjak. U prometnoj je nesreći ozlijeđen vozač motocikla te mu je medicinska pomoć pružena u Općoj bolnici Varaždin. Njegove će se ozljede okvalificirati naknadno.

Tijekom proteklog vikenda na prometnicama Varaždinske županije, dogodilo se ukupno 12 prometnih nesreća i to 2 s ozlijeđenim osobama i 10 prometnih nesreća s materijalnom štetom.

U tom je vremenu proveden pojačani nadzor prometa, kojom prilikom je utvrđeno ukupno 159 prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama i to: 16 prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola, 1 prekršaj odbijanja testiranja na droge, 58 prekršaja vožnje nepropisnom brzinom, 22 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, 14 prekršaja nepropisne uporabe mobitela, 1 prekršaj upravljanja prije stjecanja prava, 1 prekršaj upravljanja u vrijeme zabrane, 4 prekršaja upravljanja neregistriranim i tehnički neispravnim vozilima te 42 ostala prekršaja.

Najviša utvrđena nepropisna brzina iznosila je 114 km/h, dok je najveća koncentracija alkohola iznosila 2.01 g/kg.

Svi vozači zatečeni u vožnji pod utjecajem alkohola su isključeni iz prometa.