U Novoj Vesi ulovljen vozač s 2,40 promila, a u Ludbregu sa čak 2,55 promila alkohola

VV | 3.4.2023. u 15:58h | Objavljeno u Crna kronika

U subotu, 1. travnja oko 13,40 sati u ulici Ljudevita Gaja u mjestu Nova Ves Petrijanečka, u kontroli prometa zaustavljen je osobni automobil kojim je pod utjecajem alkohola od 2,40 promila i za vrijeme dok mu je izrečena zaštitna mjera „zabrana upravljanja vozilima b kategorije“ upravljao 41-godišnjak. Uhićen je i priveden u PP Varaždin, dok je osobni automobil privremeno oduzet. Nakon prekršajne obrade doveden je sucu prekršajnog odjela Općinskog suda u Varaždinu gdje mu je određeno zadržavanje od 8 dana zatvora.

U subotu, 1. travnja oko 18,50 sati u ulici Ljudevita Gaja u Ludbregu, u kontroli prometa zaustavljen je osobni automobil kojim je pod utjecajem alkohola od 2,55 promila upravljao 44-godišnjak. Kako je postojala opravdana bojazan da će nastaviti s činjenjem prekršaja isti je priveden u PP Ludbreg gdje je u smješten u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja opojnog sredstva.

Tijekom proteklog vikenda na prometnicama Varaždinske županije, dogodilo se 10 prometnih nesreća i to 4 s ozlijeđenom osobom i 6 prometnih nesreća s materijalnom štetom.

Za vrijeme pojačanog nadzora ukupno je utvrđeno 16 prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola, 1 prekršaj odbijanja testiranja na droge, 33 prekršaja vožnje nepropisnom brzinom, 50 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, 10 prekršaja nepropisne uporabe mobitela, te 67 ostalih prekršaja, odnosno sveukupno je utvrđeno 182 prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Najviša utvrđena koncentracija alkohola iznosi 2.89 promila alkohola u organizmu utvrđena kod vozača osobnog automobila, dok najviša utvrđena nepropisna brzina iznosi 90 km/h.

Svi vozači zatečeni u vožnji pod utjecajem alkohola su isključeni iz prometa, jedan vozač zadržan je u prostorijama do otrežnjenja, a dva recidivista su uhićena i dovedena na prekršajni odjel Općinskog suda u Varaždinu gdje je jednom određeno zadržavanje do 8 dana, a ispitivanje drugog će biti u tijeku dana.