U nesreći kod Lužana Biškupečkog ozlijeđene četiri osobe, nesreće s ozlijeđenima i u Ludbregu Foto: Ilustracija/Arhiva VV

U nesreći kod Lužana Biškupečkog ozlijeđene četiri osobe, nesreće s ozlijeđenima i u Ludbregu

IHR/Varaždinske vijesti | 26.8.2019. u 16:29h | Objavljeno u Crna kronika

U prometnoj nesreći koja se u subotu, 24. kolovoza dogodila kod Lužana Biškupečkog ozlijeđene su četiri osobe, izvjestili su danas iz varaždinske policije. . 

Nesreća se dogodila na državnoj cesti D 3 oko 17 sati.

- Osobnim vozilom je iz smjera Lužana Biškupečkog u smjeru Presečna upravljao 19-godišnjak. U oštrom desnom zavoju nije prilagodio brzinu kretanja vozila stanju i uvjetima prometovanja, te je vozilom prešao na suprotnu prometnu traku, gdje je prednjim djelom vozila udario u lijevi bočni dio osobnog vozila kojim je pretjecajnom prometnom trakom iz smjera Presečna u smjeru Lužana upravljao 33-godišnjak. Uslijed udara vozilo je odbačeno udesno, te je zadnjim desnim djelom udario u prednji dio osobnog vozila kojim je desnom prometnom trakom upravljala 26-godišnjakinja. Navedeno vozilo je uslijed udara odbačeno van kolnika te se prevrnulo na krov u odvodni kanal. Ozljede su zadobili svi vozači i 35-godišnja suputnica. Medicinska pomoć im je pružena u varaždinskoj Općoj bolnici - izvjestili su iz policije.

U posljednja tri dana dvije prometne nesreće s ozlijeđenim osobama dogodile su se i na ludbreškom području.

- U petak, 23. kolovoza u 15.15 sati na državnoj cesti D-2 u Ludbregu u prometnoj su nesreći ozlijeđene dvije osobe. Osobnim vozilom je iz smjera Koprivnice u smjeru Varaždina upravljala 50-godišnjakinja. Dolaskom do raskrižja sa ulicom Ivana Gundulića započela je skretati u lijevo, bez da je provjerila može li to učiniti, ali ju je u tom trenutku počeo motociklom pretjecati 38-godišnji muškarac. Tom prilikom je došlo do udara motocikla u osobno vozilo, te je motociklist odbačen u cestovni jarak, pri čemu su ozlijeđena oba vozača - izvjestili su iz PU varaždinske.

Druga nesreća dogodila se dan kasnije, u subotu 24. kolovoza u14.35 sati na raskrižju državne ceste D-2 i lokalne ceste u Ludbregu, a u kojoj je ozlijeđena jedna osoba.

- Mopedom je pod utjecajem alkohola u koncentraciji od 2.42 g/kg upravljao 57-godišnjak, a vozio se iz smjera Kućana Ludbreškog. Dolaskom do raskrižja nije se zaustavio na znak obavezno zaustavljanje, već je mopedom ušao u raskrižje, a da prethodno nije propustio osobno vozilo kojim je iz smjera Varaždinskih Toplica u smjeru Ludbrega upravljao 39-godišnjak. Tom prilikom vozilo je udarilo u moped čiji je vozač pao na kolnik te je ozlijeđen - izvjestili su iz varaždinske policije.