U nesrećama ozlijeđeni 13-godišnji i devetogodišnji biciklist Foto: Ilustracija

U nesrećama ozlijeđeni 13-godišnji i devetogodišnji biciklist

M.P./Varaždinske vijesti | 27.6.2017. u 08:10h | Objavljeno u Crna kronika

U Optujskoj ulici u Varaždinu u petak u 14.15 sati ozlijeđen je 13-godišnji biciklist.

- Trinaestogodišnje dijete vozilo se biciklom bez zaštitne kacige i pratnje osobe koja je navršila 16 godina iz smjera centra grada u smjeru Hrašćice. U jednom trenutku započeo je biciklom skretati u lijevo, a da se prethodno nije uvjerio da tu radnju može učiniti bez opasnosti za druge sudionike u prometu. Tom prilikom je na zadnji lijevi dio bicikla udarilo osobno vozilo kojim je u istom smjeru upravljala 36-godišnjakinja. Uslijed udara biciklist je pao na kolnik i zadobio ozljede. Medicinska pomoć mu je pružena u varaždinskoj Općoj bolnici. Ozljede mu za sada nisu okvalificirane - izvijestili su iz policije.

U prometnoj nesreći u subotu oko 16.40 sati u Ludbreškoj ulici u Trnovcu ozlijeđene su tri osobe. Muškarac starosti 41 godina upravljao je osobnim vozilom iz smjera Varaždina u smjeru Bartolovca. Dolaskom do raskrižja s Dravskom ulicom vozilom je skrenuo u lijevo u smjeru Dravske ulice, a da prethodno nije propustio osobno vozilo kojim je kolnikom Ludbreške ulice iz suprotnog smjera upravljala 30-godišnjakinja zadržavajući smjer kretanja, te je došlo do sudara. Ozljede je zadobila vozačica i dvije suputnice starosti 28 godina. Medicinska pomoć im je pružena u varaždinskoj Općoj bolnici. Ozljede im za sada nisu okvalificirane.

U nesreći u Kelemenu jučer u 17.25 sati također je ozlijeđen biciklist. Dječak u dobi od 9 godina upravljao je biciklom bez zaštitne kacige za glavu i bez pratnje osobe starije od 16 godina. Upravljao je Ludbreškom ulicom iz smjera Vinogradske u smjeru Varaždinske ulice. Biciklom se nije kretao uz desni rub kolnika, već je u lijevom zavoju prešao na lijevu stranu gdje je prednjim djelom bicikla udario u prednji dio osobnog vozila kojim je iz suprotnog smjera upravljao 49-godišnjak. Ozlijeđenom biciklistu ja medicinska pomoć pružena u varaždinskoj općoj bolnici a ozljede mu za sada nisu okvalificirane.

Označeno u