U Ludbregu zaustavljen 37-godišnji biciklist s 2.26 promila alkohola

VV | 18.10.2021. u 12:00h | Objavljeno u Crna kronika

U subotu, 16. listopada oko 23 sata u Gredi, policijski službenici Policijske postaje Ivanec zaustavili su osobno vozilo kojim je pod utjecajem alkohola od 1.82 g/kg upravljao 28-godišnjak. Nadzorom je utvrđeno da vozilom upravlja i prije stjecanja prava na upravljanje te da se radi o višestrukom počinitelju prometnih prekršaja. Isti je uhićen i priveden u Policijsku postaju Ivanec, nakon čega je doveden na Općinski sud u Varaždinu, gdje mu je nakon saslušanja određeno zadržavanje.

U nedjelju, 17. listopada oko 0.15 sati u Ludbregu, policijski službenici Policijske postaje Ludbreg zaustavili su 37-godišnjaka koji je upravljao biciklom pod utjecajem alkohola od 2.26 g/kg. Zbog sumnje da će nastaviti s činjenjem prekršaja, doveden je u Policijsku postaju i smješten u prostoriju za zadržavanje do prestanka djelovanja alkohola.

U subotu, 16. listopada oko 23.45 sati u Varaždinu, postupajući po dojavi građana, policijski službenici Postaje prometne policije Varaždin uočili su vozilo čakovečkih registarskih oznaka kako krivuda kolnikom. Nadzorom je utvrđeno da se radio o 53-godišnjaku, kod kojeg je alkotestiranjem utvrđena koncentracija alkohola u organizmu od 2,24 g/kg. Isti je zbog sumnje da će nastaviti s činjenjem prekršaja doveden u Policijsku upravu varaždinsku i smješten je u prostoriju za zadržavanje.

Tijekom proteklog vikenda na prometnicama Varaždinske županije, dogodilo se ukupno 13 prometnih nesreća i to 3 s ozlijeđenim osobama i 10 prometnih nesreća s materijalnom štetom.

U tom je vremenu proveden pojačani nadzor prometa, kojom prilikom je utvrđeno ukupno 160 prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama i to: 28 prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola i 2 prekršaja odbijanja alkotestiranja, 46 prekršaja vožnje nepropisnom brzinom, 19 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, 3 prekršaja nepropisne uporabe mobitela, 4 prekršaja upravljanja prije stjecanja prava, 3 prekršaja upravljanja neregistriranim i/ili tehnički neispravnim vozilom te 55 ostalih prekršaja.

Najviša utvrđena koncentracija alkohola iznosi 2.26 g/kg alkohola u organizmu, dok najviša utvrđena nepropisna brzina iznosi 86 km/h.

Svi vozači zatečeni u vožnji pod utjecajem alkohola su isključeni iz prometa, a dva vozača su smještena u posebnu prostoriju za zadržavanje do prestanka djelovanja opojnog sredstva, dok je jedan vozač uhićen i doveden na Općinski sud u Varaždinu.

Označeno u