U Ludbregu i Varaždinu ulovljeni pijani vozači, ulovljen i vozač sa zabranom vožnje

vv | 19.2.2024. u 17:30h | Objavljeno u Crna kronika

U petak, 16. veljače u 23.45 sati, u Zagrebačkoj ulici u Varaždinu, policijski službenici Postaje prometne policije Varaždin zaustavili su osobno vozilo kojim je pod utjecajem alkohola od 1.72 primila, upravljao 28-godišnjak. S obzirom da je utvrđeno da je isti višestruki počinitelj prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, uhićen je i priveden u Policijsku upravu varaždinsku. Isti će se uz optužni prijedlog, dovesti sucu prekršajnog odjela Općinskog suda u Varaždinu. Također je od njega privremeno oduzeto vozilo kojim je upravljao.

U nedjelju, 18. veljače oko 17 sati, policijski službenici su zaustavili osobno vozilo kojim je upravljao 21-godišnjak, prije stjecanja prava na upravljanje motornim vozilom i u vrijeme dok mu je izrečena zabrana upravljanja vozilima „B“ kategorije. Također je utvrđeno da je isti višestruki počinitelj prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, zbog čega je uhićen i priveden u Policijsku upravu varaždinsku gdje je smješten u posebnu prostoriju za zadržavanje. Navedeni će se uz optužni prijedlog dovesti sucu prekršajnog odjela Općinskog suda u Varaždinu. Od njega je također privremeno oduzeto osobno vozilo kojim je upravljao.

U nedjelju, 18. veljače oko 21.40 sati u nadzoru prometa, u Frankopanskoj ulici u Ludbregu, policijski su službenici zatekli 67-godišnjaka, kako upravlja biciklom noću bez upaljenih svjetala na biciklu te bez reflektirajućeg prsluka i pod utjecajem alkohola od 1.41 promila. Zbog sumnje da će nastaviti s činjenjem prekršaja, isti je priveden u Policijsku postaju Ludbreg i smješten u posebnu prostoriju za zadržavanje do prestanka djelovanja alkohola.

Tijekom proteklog vikenda na prometnicama Varaždinske županije, dogodilo se 9 prometnih nesreća i to 2 s ozlijeđenim osobama i 7 prometnih nesreća s materijalnom štetom.

U tom je vremenu proveden pojačani nadzor prometa, kojom prilikom je utvrđeno ukupno 237 prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama i to: 26 prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola, 22 prekršaja vožnje nepropisnom brzinom, 31 prekršaj nekorištenja sigurnosnog pojasa, 13 prekršaja nepropisne uporabe mobitela te 140 ostalih prekršaja.

Najviša utvrđena koncentracija alkohola iznosi 2.02 promila alkohola u organizmu, dok najviša utvrđena nepropisna brzina iznosi 93 km/h.

Svi vozači zatečeni u vožnji pod utjecajem alkohola su isključeni iz prometa, a 2 vozača su uhićena te će se dovesti nadležnom Općinskom sudu, dok je 1 vozač smješten u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja opojnog sredstva.