U Ludbregu i Lepoglavi ulovljeni u pijanoj vožnji, oba su napuhala preko 2 promila

vv | 14.10.2024. u 13:34h | Objavljeno u Crna kronika

U subotu, 12. listopada oko 20 sati u Ludbregu, policijski su službenici zaustavili osobno vozilo kojim je pod utjecajem alkohola od 2.09 promila upravljao 28-godišnjak. Zbog sumnje da će nastaviti s činjenjem prekršaja, isti je priveden u Policijsku postaju Ludbreg i smješten u posebnu prostoriju za zadržavanje do prestanka djelovanja opojnog sredstva.

U subotu, 12. listopada u 21.20 sati u Lepoglavi, u kontroli prometa zaustavljeno je osobno vozilo kojim je pod utjecajem alkohola od 2.50 promila upravljao 29-godišnjak. Zbog sumnje da će nastaviti s činjenjem prekršaja, priveden je u Policijsku postaju Ivanec i smješten u posebnu prostoriju za zadržavanje do otrježnjenja.

Tijekom proteklog vikenda na prometnicama Varaždinske županije dogodilo se 11 prometnih nesreća i to 1 prometna nesreća s poginulom osobom, 3 prometne nesreće s ozlijeđenim osobama i 7 s materijalnom štetom.

U tom je vremenu proveden pojačani nadzor prometa, kojom prilikom je utvrđeno ukupno 192 prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama i to: 16 prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola, 30 prekršaja vožnje nepropisnom brzinom, 24 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, 22 prekršaja nepropisne uporabe mobitela, 2 prekršaja upravljanja neregistriranim vozilom te 98 ostalih prekršaja.

Najviša utvrđena koncentracija alkohola iznosi 2.50 promila, dok najviša utvrđena nepropisna brzina iznosi 90 km/h.

Svi vozači zatečeni u vožnji pod utjecajem alkohola su isključeni iz prometa, a dva vozača su smještena u posebnu prostoriju za zadržavanje do prestanka djelovanja opojnog sredstva.