U Ivanečkom Naselju i Varaždinu ulovljeni alkoholizirani vozači, jedan napuhao 2,3 promila

vv | 30.9.2024. u 17:32h | Objavljeno u Crna kronika

U nedjelju, 29. rujna oko 11 sati, u mjestu Ivanečko Naselje, policijski službenici zaustavili su osobni automobil kojim je upravljao 29-godišnjak pod utjecajem alkohola od 2.30 promila. Zbog sumnje da će nastaviti s činjenjem prekršaja priveden je u Policijsku postaju Ivanec i smješten u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja opojnog sredstva.

U nedjelju, 29. rujna oko 21 sati, na istočnoj zaobilaznici u Varaždinu, policijski službenici zaustavili su osobni automobil kojim je upravljao 49-godišnjak pod utjecajem alkohola od 1.50 promila. Zbog sumnje da će nastaviti s činjenjem prekršaja priveden je u Policijsku postaju Varaždin i smješten u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja opojnog sredstva.

Tijekom proteklog vikenda na prometnicama Varaždinske županije, dogodilo se 9 prometnih nesreća, od toga 4 prometnih nesreća s ozlijeđenim osobama i 5 prometnih nesreća s materijalnom štetom.

Za vrijeme pojačanog nadzora ukupno je utvrđen 21 prekršaj vožnje pod utjecajem alkohola, 42 prekršaja vožnje nepropisnom brzinom, 44 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, 9 prekršaja nepropisnog korištenja mobitela,  1 prekršaj upravljanja neregistriranim vozilom, 3 prekršaja upravljanja prije stjecaja prava i 70 ostalih prekršaja, odnosno sveukupno je utvrđeno 190 prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Najviša koncentracija alkohola od 2.30 promila alkohola u organizmu utvrđena je kod vozača osobnog automobila, dok najviša utvrđena nepropisna brzina iznosi 115 km/h.

Svi vozači zatečeni u vožnji pod utjecajem alkohola su isključeni iz prometa, a dva vozača su smještena u posebnu prostoriju za zadržavanje.