U Gornjem Knegincu ulovili 47-godišnjaka s isteklom prometnom i 2.66 promila alkohola u krvi

| 7.6.2021. u 12:10h | Objavljeno u Crna kronika

U subotu, 5. lipnja oko 22 sata u Gornjem Knegincu, u nadzoru prometa zaustavljeno je osobno vozilo za koje je istekla prometna dozvola, a kojim je pod utjecajem alkohola od 2.66 g/kg upravljao 47-godišnjak.

Zbog sumnje da će nastaviti s činjenjem prekršaja, isti je priveden u Policijsku upravu varaždinsku i smješten u posebnu prostoriju za zadržavanje do prestanka djelovanja alkohola.

Tijekom proteklog vikenda na prometnicama Varaždinske županije, dogodilo se ukupno 12 prometnih nesreća i to 2 s ozlijeđenim osobama i 10 prometnih nesreća s materijalnom štetom.
U tom je vremenu proveden pojačani nadzor prometa, kojom prilikom je utvrđeno ukupno 179 prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama i to: 18 prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola, 1 prekršaj odbijanja alkotestiranja, 70 prekršaja vožnje nepropisnom brzinom, 17 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, 7 prekršaja nepropisne uporabe mobitela, 2 prekršaja upravljanja prije stjecanja prava, 1 prekršaj upravljanja u vrijeme zabrane, 6 prekršaja upravljanja neregistriranim vozilom te 57 ostalih prekršaja.

Najviša utvrđena koncentracija alkohola iznosi 2.87 g/kg alkohola u organizmu, dok najviša utvrđena nepropisna brzina iznosi 118 km/h. Svi vozači zatečeni u vožnji pod utjecajem alkohola su isključeni iz prometa, a jedan vozač je zadržan u prostorijama policije do otrežnjenja.