U gluho doba noći se svađao s policijskim službenicima, završio u pritvoru

VV | 17.4.2023. u 11:19h | Objavljeno u Crna kronika

U subotu, 15. travnja oko 2.30 sati u Horvatskom, policijski službenici Policijske postaje Varaždin zaustavili su osobno vozilo. Prilikom zaustavljanja, vozač, za kojeg je naknadno utvrđeno da se radi o 46-godišnjaku, je izašao iz vozila te počeo vikati i galamiti na policijske službenike.

Nakon što su ga zatražili osobne dokumente, iste je vrijeđao raznim pogrdnim riječima i psovkama te je krenuo prema svojem vozilu u namjeri da se udalji s mjesta postupanja. Kako se oglušio na upozorenja policijskih službenika, isti su nad njim uporabili sredstva prisile i to tjelesnu snagu i sredstva za vezivanje, nakon čega je uhićen i priveden u Policijsku postaju.

U Policijskoj je postaji pregledan po liječniku ekipe Zavoda za hitnu medicinu Varaždinske županije te je utvrđeno da prilikom uporabe sredstava prisile nije zadobio ozljede. Provjerom je utvrđeno da je upravljao vozilom za vrijeme kad mu je od strane Policijske postaje Ivanec izdana zabrana upravljanja vozilom B kategorije. Također mu je ponuđeno alkotestiranje, koje je odbio, iako je pokazivao znakove alkoholiziranosti.