U Donjem Vratnu policija zaustavila 29-godišnjeg recidivista, prijeti mu do 40.000 kuna kazne Foto: ilustracija

U Donjem Vratnu policija zaustavila 29-godišnjeg recidivista, prijeti mu do 40.000 kuna kazne

Varaždinske vijesti | 20.11.2020. u 19:26h | Objavljeno u Crna kronika
Ljekarne VŽŽ

Jučer, 19. studenog oko 0.15 sati u Donjem Vratnu, policijski službenici Policijske uprave varaždinske zaustavili su osobno vozilo kojim je prije stjecanja prava na upravljanje motornim vozilima upravljao 29-godišnjak.

Provjerom je utvrđeno da se radi o višestrukom počinitelju istovrsnih prekršaja u prometu, koji je ujedno tom prilikom odbio alkotest, te uhićen i priveden u Policijsku upravu gdje je smješten u posebnu prostoriju za zadržavanje. Kako se radi o recidivistu u činjenju najtežih prekršaja, privremeno mu je oduzeto vozilo do donošenja odluke nadležnog suda.

29-godišnjak je doveden sucu Općinskog suda u Varaždinu koji mu je odredio zadržavanje u trajanju do 15 dana. Za počinjene prekršaje prijeti mu izricanje novčane kazne do 40.000 kuna ili kazna zatvora u trajanju do 60 dana te izricanje zaštitne mjere zabrane upravljanja vozilima B kategorije u trajanju od 12 mjeseci nakon što položi vozački ispit, a po pravomoćnosti odluke o prekršaju i određivanje 12 negativnih prekršajnih bodova.

Označeno u