U Domašincu policija zaustavila vozača sa čak 5 promila alkohola u krvi Foto: PU međimurska

U Domašincu policija zaustavila vozača sa čak 5 promila alkohola u krvi

M.P./Varaždinske vijesti | 29.3.2017. u 10:08h | Objavljeno u Crna kronika

U nadzoru cestovnog prometa policijski službenici Postaje prometne policije Čakovec u nedjelju nakon ponoći u Ulici Vladimira Nazora u Domašincu zaustavili su kombi Volkswagen LT 35, koprivničkih registarskih oznaka, kojim je upravljao 36-godišnji vozač s područja općine Podturen.

Alkotestiranjem vozača utvrđeno je kako je vozilom upravljao pod utjecajem alkohola u koncentraciji od 4,90 promila (izmjerena vrijednost umanjena je za 0,1 promila, odnosno za granicu dopuštene pogreške mjerenja) te je temeljem odredbi Prekršajnog zakona, uhićen. Osim utvrđenog prekršaja upravljanja motornim vozilom pod utjecajem alkohola, vozač kod sebe nije imao vozačku dozvolu, kao ni osobnu iskaznicu.

Protiv okrivljenika zbog počinjenja prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama i Zakona o osobnoj iskaznici Prekršajnom sudu u Čakovcu podnijet će se optužni prijedlog.

Iz PU međimurske ovim putem podsjećaju vozače da je alkohol jedan od najčešćih uzroka stradavanja u cestovnom prometu.

- Ako sjedate za volan, postoji samo jedan izbor, učinite to bez alkohola. Vaš život je predragocjen da biste ga izgubili zbog nekoliko „čašica previše“. Vozače pozivamo da nakon konzumacije alkoholnih pića ne sudjeluju u prometu. Ponovno podsjećamo da se upravljanjem pod utjecajem alkohola povećava rizik od prometnih nesreća. Tako kod koncentracije alkohola 0,5 promila postoji dva puta veća mogućnost za izazivanje prometne nesreće, a kod koncentracije od 1,2 promila mogućnost je 35 puta veća. Stoga, pozivamo sve vozače da nakon konzumacije alkoholnih pića ne sjedaju za upravljače svojih „limenih ljubimaca“ - kažu iz PU međimurske.

Označeno u