U centru grada napadnut 27-godišnjak; provale i krađe diljem županije Foto: VV arhiva / ilustracija

U centru grada napadnut 27-godišnjak; provale i krađe diljem županije

Varaždinske vijesti | 30.9.2019. u 11:31h | Objavljeno u Crna kronika
Ljekarne VŽŽ

Policijska uprava varaždinska izvijestila je o napadu u središtu grada i krađama koje su se proteklih dana dogodila na području Varaždinske županije.

Policijski službenici Policijske postaje Varaždin zaprimili su prijavu 27-godišnjaka da je u subotu, 28. rujna, oko 6.10 sati na Trgu kralja Tomislava u Varaždinu napadnut od više nepoznatih počinitelja te je zadobio ozljede. Medicinska pomoć mu je pružena u varaždinskoj Općoj bolnici, a ozljede mu za sada nisu okvalificirane. Policijski službenici poduzimaju mjere i radnje u cilju utvrđivanja svih okolnosti događaja te na pronalasku počinitelja.

Policijski službenici Policijske postaje Varaždin zaprimili su i prijavu 93-godišnjakinje da je nepoznati počinitelj u Ivanečkoj ulici u Varaždinu iskoristio njenu i otključanost kuće te joj otuđio novac. Visina materijalne štete procjenjuje se na više tisuća kuna.

Policija je zaprimila i prijavu 41-godišnjaka da je nepoznati počinitelj 27. rujna u Ulici kralja Tomislava u Hrašćici otuđio ruksak s fotografskom opremom. Visina materijalne štete procjenjuje se na više tisuća kuna.

U petak, 27. rujna u popodnevnim satima u Varaždinskoj ulici u Gornjem Vratnu nepoznati je počinitelj provalio u osobno vozilo vlasništvo 27-godišnjakinje iz kojeg je otuđio torbicu s dokumentima i novcem. Visina materijalne štete procjenjuje se na nekoliko tisuća kuna.

Jučer, 29. rujna u Knegingradskoj ulici u Gornjem Knegincu nepoznati je počinitelj provalio u osobno vozilo vlasništvo muškarca starosti 75 godina. Iz vozila je otuđio torbicu s novčanikom, dokumentima i novcem te dva mobitela. Visina materijalne štete procjenjuje se na više stotina kuna.

Jučer, 29. rujna u Gospodarskoj ulici u Varaždinu nepoznati je počinitelj iskoristio nepažnju 22-godišnjakinje i u jednoj trgovini joj otuđio novčanik s dokumentima i novcem. Visina materijalne štete procjenjuje se na više stotina kuna.

Danas, 30. rujna, na Trgu Svetog Mihaela u Sračincu nepoznati je počinitelj provalio u skladište jedne trgovine. Visina materijalne štete utvrdit će se naknadno.

Policijski službenici nastavljaju rad na utvrđivanju počinitelja ovih kaznenih djela.

Od ostalih događaja, tijekom proteklog vikenda na području Policijske uprave varaždinske zabilježena su četiri prekršaja protiv javnog reda i mira i to u Selniku, Ludbregu, Varaždinu i Sračincu, a radi se o događaju vezanim uz tuču, svađu i viku i vrijeđanje i omalovažavanje službenih osoba.

Označeno u