TURČIN: Vozačica nije poštivala pravilo lijevog skretanja na semaforu!

VV/MH | 2.8.2021. u 18:25h | Objavljeno u Crna kronika

U nedjelju, 1. kolovoza oko 19.30 sati na državnoj cesti D-2 jugozapadna obilaznica u prometnoj su nesreći ozlijeđene četiri osobe.

-Osobnim vozilom je iz smjera Gojanca u smjeru Turčina upravljala 42-godišnja žena. Dolaskom do raskrižja na kojem se prometom upravlja uređajem za davanje prometnih svjetala započela je vozilom na znak zelenog svijetla skretati u lijevo, a da se prethodno nije propustila osobno vozilo kojim je istom cestom iz suprotnog smjera upravljao pod utjecajem alkohola u koncentraciji od 0.70 g/kg muškarac starosti 48 godina - poručuje PU varaždinska.

Ozljede su zadobila oba vozača, te suputnici jedna djevojčica starosti 11 godina i muškarac starosti 32 godine. Ozlijeđenima je medicinska pomoć pružena u varaždinskoj Općoj bolnici. Ozljede im za sada nisu okvalificirane.

U subotu, 31. srpnja oko 17.20 sati u mjestu Podvorec u prometnoj je nesreći ozlijeđena jedna osoba.

-Osobnim vozilom je iz smjera Novog Marofa u smjeru Zagreba upravljao pod utjecajem alkohola u koncentraciji od 2.09 g/kg muškarac starosti 40 godina. Vozilom se nije kretao sredinom obilježene prometne trake, te je vozilom prešao u desno, kojom prilikom je sletio u cestovni jarak i udario je u betonski stup. Uslijed udara je zadobio ozljede, te mu je medicinska pomoć pružena u varaždinskoj Općoj bolnici. Ozljede mu za sada nisu okvalificirane - kažu djelatnici policije.