Trostruki ubojica Gudelj uvjetno otpušten iz zatvora, podnesena žalba Foto: Ilustracija/Arhiva VV

Trostruki ubojica Gudelj uvjetno otpušten iz zatvora, podnesena žalba

VV | 26.1.2023. u 18:17h | Objavljeno u Crna kronika

Županijsko državno odvjetništvo u Varaždinu je 20. siječnja podnijelo žalbu protiv rješenja Županijskog suda u Varaždinu kojim je odobren uvjetni otpust osuđeniku (1947.) koji izdržava kaznu zatvora u trajanju od 20 godina zbog tri kaznena djela ubojstva i jednog pokušaja ubojstva počinjenih u srpnju 1991. godine u Osijeku.

- Žalba je podnesena jer državno odvjetništvo smatra da osuđeniku nije smio biti odobren uvjetni otpust budući da ima za izdržati još više od dvije godine dosuđene kazne zatvora i da takvo značajno skraćivanje kazne zatvora nije opravdano s obzirom na težinu i brojnost kaznenih djela zbog kojih osuđenik izdržava zatvorsku kaznu - objavio je DORH.

Riječ je o Antunu Gudelju koji je 2008 u Osijeku nepravomoćno osuđen na jedinstvenu kaznu zatvora od 20 godina za ubojstvo načelnika osječke policije Josipa Reihl-Kira i dvojice predstavnika lokalne vlasti Milana Kneževića i Gorana Zobundžije te za pokušaj ubojstva Mirka Tubića 1. srpnja 1991. u Tenji, a tu je kaznu kasnije potvrdio i Vrhovni sud, a kaznu je služio u lepoglavskoj Kaznionici.

Označeno u