Poklali i ukrali perad, vino, vodu, novčanik, a kad ih je zatekao vlasnik - izudarali ga Foto: Ilustracija/Arhiva VV

Poklali i ukrali perad, vino, vodu, novčanik, a kad ih je zatekao vlasnik - izudarali ga

VV | 10.3.2022. u 13:26h | Objavljeno u Crna kronika
Ljekarne VŽŽ

Općinsko državno odvjetništvo u Čakovcu je 2. ožujka provelo prvo ispitivanje trojice uhićenih državljana Republike Hrvatske (1993., 1997. i 2000.) i donijelo rješenje o provođenju istrage protiv njih zbog osnovane sumnje da su počinili kazneno djelo.

- Postoji osnovana sumnja da su okrivljenici 1. ožujka oko 00:20 sati u mjestu kraj Čakovca, u gospodarskoj zgradi u vlasništvu 69-godišnjaka, usmrtili i spremili u vreću više komada peradi, a potom su provalili u vanjsko spremište i garažu odakle su uzeli vino, mineralnu vodu i sokove. Osnovano se sumnja da su pronašli ključeve kuće i otključali ulazna vrata te pretražili unutrašnjost kuće iz koje su uzeli novčanik s novcem i bankovnim karticama. Prilikom odlaska i odnošenja stvari zatekao ih je oštećeni 69-godišnjak, pa su ga okrivljenici, osnovano se sumnja, rukama izudarali po glavi i ozlijedili ga te pobjegli s novcem - objavio je DORH.

Sutkinja istrage Županijskog suda u Varaždinu prihvatila je prijedlog državnog odvjetnika i odredila okrivljenicima istražni zatvor zbog opasnosti od ponavljanja kaznenih djela.

 

Označeno u